mandag den 20. august 2018

Nikolaj Johansen; Moderlandets drage [Reklame]

Nikolaj Johansen; Moderlandets drage [Sponsoreret af Calibat]

Bagsidetekst:
Imperiet Eire slår sprækker, og det er kun et spørgsmål om tid, før riget bliver badet i blod. Argone og hans venner er på flugt fra imperiets soldater. Kaptajn Kavanaugh vil have hans hoved på et fad, men da alt håb synes ude, kommer der uventet hjælp fra de indfødtes land ...

Der er virkelig alt for lidt steam-punk på dansk. Jeg kunne jo bare tage mig sammen og læse det på engelsk, men I må efterhånden kende mig godt nok til, at jeg nødigt læser på engelsk. Jeg finder det bare virkelig fascinerende. At vi er i 17-1800-tallet, men at teknologien er meget fremme i skoene og at tekniske opfindelser ikke er unormale. Selvom jeg er vild med "Soulless"-serien, er det dog også rart at læse noget uden at der er overnaturlige med, måske lige bortset fra en drage ...

Der er lidt mere cowboy og indianer over dette bind end det første. Argone skal forsøge at overtale de indfødte i landet til at gøre oprør mod Imperiet, men det går bestemt ikke efter planen - lidt a la da indianerne blev jaget fra hus og hjem af den hvide mand. Her er det nemlig også teknologien der truer de indfødtes livestil. Det er interessant at se hvor godt forfatteren får skildret den problematik det er at flytte til byen. For selvom de indfødte er tilfredse (de fleste i hvert fald) med det liv de fører, kan de ikke lade være med at drømme sig lidt væk og fantasere om en bedre tilværelse i byerne. Problemet er dog, at man ofte ikke kan se hvad der er for enden af ens næste og selvom de måske ville få et bedre liv i byerne, ville de også skulle opgive noget meget værdifuldt: deres frihed til at gøre hvad de vil, hvor de vil og hvornår de vil. Så længe de lever i det fri, er det naturen og de indfødte selv der bestemmer hvilken vej deres tilværelse skal gå. Samtidig ser vi også at Argone, misunder dem - for selvom han voksede op i byen, startede hans liv, som de indfødtes gør. Det savner han.

Samtidig må præsten, Eamonn, indse at selvom kaptajn Kavanaugh lover en bedre fremtid, er det ikke sikker at hans midler for at nå målet, er helt i Guds ånd. Eamonn bliver presset på sin tro, på hvad der er godt og ondt og ikke mindst, hvor lidt (eller meget) han skal handle for at hjælpe borgerne mod en bedre fremtid. Ligesom i "Soulless" spiller Gud og tro også en stor rolle her - for hvordan kan man tro på teknologien, samtidig med at man tror på Gud? Hvem styrer teknologien og hvem bestemmer når teknologien er god eller ond? Eamonn er virkelig kommet på prøve - og ligesom Argone, er jeg sikker på, at der venter meget større problemer i fremtiden. For selvom Kavanaugh er en slagen mand, så har han ikke tabt krigen endnu og jeg frygter at han er endnu mere opsat på at vinde nu, end nogensinde før!

Jeg synes sproget haltede lidt i den første bog i serien, men jeg vil sige at forfatteren er kommet videre og har udviklet sig meget. Sproget flyder rigtig godt og som læser forsvinder de lidt over 200 sider meget hurtigt - alt for hurtigt. Jeg ville gerne have haft mere.

Tak til Calibat for anmeldereksemplar!

Fakta:
Forlag: Calibat
Udgivet i: 2018
Antal sider: 254
5 ud af 6 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar