mandag den 16. november 2020

Julie Midtgaard; Elementkrigen [Anmeldereksemplar]

Julie Midtgaard; Elementkrigen (Sprækken til Luscuro, #3) [Anmeldereksemplar]

Bagsidetekst:
"Hold den stille!" Norell maner den gyngende medaljon til ro, men når knap at slippe før den igen sætter i bevægelse. "Den svinger mod Notio. Den vil indenfor!" Reynir knytter hænderne. "Der er lokkerkræfter bag." Medaljonen flakker som glider en tågebanke forbi. "Mørkemagi!" gisper jeg. "Den er indhygget i mørkemagi!"

Usikkerheden hersker i Notio. Hævngerrige lokkere venter uden for borgmuren, Reynirs overlevelse kræver en siksters livsenergi - og onde, ukendte kræfter sniger sig ubemærket indenfor. Krigen der hærger siksterbyerne, stormer nærmere, og i et brev sender Akela en gådefuld advarsel fra dronning Soras gemakker. Men hvad betyder den? Der er brug for hjælp udefra, og Gry og hendes venner må bevæge sig direkte i fjendens arme for at skaffe den. Ét er sikkert: Indhenter krigen dem, vil alle i Luscuro lide ubærlige tab ... 

Det er ingen hemmelighed at jeg synes Julie har skrevet en fabelagtig fantasyfortælling. Jeg har haft glæden af at møde Julie flere gange og høre hende snakke om Luscuro og jeg er dybt imponeret over hendes iderigdom og evne til at skabe et smukt og skræmmende univers. 

Efter et kapløb mod tiden i "Elementsygen", hvor Gry og hendes venner skulle forsøge at finde en kur mod den frygtede sygdom, er der lidt mere ro på i starten af dette bind. Reynir er flyttet ind i Notio, selvom det ikke er alle der er lige begejstrede for det. Han skal suge livskraft til sig for at overleve og det "mætter" mest hvis det er fra et menneske - så hvor længe kan han overleve på dyr? Samtidig bliver han nødt til at vende hjem til lokkernes by i eftersøgningen på en magisk bog.

Gry og hendes venner må i det hele taget tage nogle svære valg og ofte indebærer det en del risiko - men de vil gøre alt for at redde Notio fra Sora. Det betyder også at de må rejse tilbage i tiden for at få svar på hvordan de kan sikre Notios fremtid, men det er ikke uden farer og Gry indser at det ikke er alle hun elsker der vil overleve et sammenstød med Sora.

Selvom der sker rigtig mange ting i denne bog, har fortællingen et godt flow og den er svær at lægge fra sig når først man er gået i gang. Sproget er let og flydende, der er tilpas med beskrivelser og detaljer til at det indre billede af Luscuro ses tydeligt. Samtidig er samspillet mellem karaktererne stadig godt - omend de stadig bliver presset og testet. De holder stadig sammen og der er plads til at de både kan være uenige og skændes, og være gode venner. Ingen af dem er perfekte og det er rart at se personer med fejl og mangler. 

Og så er der lige slutningen, men ja, hm, den tror jeg ikke vi snakke om. For altså, det er ikke pænt gjort! Jeg glæder mig til næste bind og håber at det snart udkommer!

Tak til Tellerup for anmeldereksemplar.

Fakta:
Forlag: Tellerup
Udgivet i: 2020
Antal sider: 413
5 ud af 6 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar