mandag den 21. juni 2021

Christina E. Ebbesen; Bondekongens rejse [Anmeldereksemplar]

Christina E. Ebbesen; Bondekongens rejse (Til Aretz' ende, #2) [Anmeldereksemplar]

Bagsidetekst:
Gavin har måske en chance for at vinde den royale turnering og ende sammen med den dejlige prinsesse Isolde. Grev Erek og de andre rivaler vil dog bruge alle tænkelige kneb for at vinde, og i finale er det tilladt at skade såvel modstandere som deres væbnere.

Robin har lovet at hjælpe Gavin færdig med konkurrencen, men han bringer sin ven, hans familie og hele hovedstaden i fare ved at udskyde sin flugt fra Damian, som er i hælene på ham. Han tør slet ikke tænke på, hvad der vil ske, hvis den jaloux ildvæver opdager Robins følelser for det unge menneske.

Gavins og Robins venskab er risikabelt, men de er stadig hinandens eneste chance.


Kan fantasy være for voksne? Helt sikkert og ”Til Aretz’ ende” er en af de serier jeg bestemt ikke vil give til yngre fantasylæsere. Ligesom jeg ikke ville give ”Et rige af torne og roser” eller ”Crescent City” til en 14-årig læser, ligegyldigt hvor god en læser man så er. Der er scener og tematikker jeg synes er for voldsomme for unge læsere – andre kan mene noget andet, men sådan er min holdning.

”Bondekongens rejse” er også i den kategori. Udover at være en meget karakterbåren og detaljetung historie, er der en del scener der ikke er for sarte maver og som selv nu, hvor jeg tænker på det, giver mig en dårlig smag i munden og en klump i halsen. Selvom det nogle gange kan dræbe en historie lidt med for mange detaljer, bliver de i denne historie, leveret på en måde så man faktisk ikke lægger mærke til at der er så mange detaljer. Det passer utrolig godt til den historie der fortælles. 

Gavin og Robin skiftes igen til at fortælle og deres indre følelser og tanker fylder meget. Der er meget dialog, refleksioner og overvejelser, men det giver en virkelig helstøbt fortælling. Selvom bogen er lang, føles den ikke langtrukken og alting står skarpt. 

Det er ikke kun Gavin og Robins venskab der er i fokus i denne bog, men også hvor meget Gavin (igen!) skal kæmpe for at overbevise rivalerne og ikke mindst prinsesse Isolde, om at han rent faktisk er værd at samle på. At han vil være en god konge. Samtidig får vi en mere dyb forståelse af hvorfor Robin stak af fra Damian og hvorfor han vil gøre alt for at undgå at blive fanget igen. Selv da han bliver fanget, kan han ikke opgive håbet om at slippe væk igen. 

"Til Aretz' ende" er fantasyserien til dig der vil have mere end bare drager, magi og kampen mod det onde. Heri er der både politik, intriger, forbrydere, magtmisbrugere og meget mere, der gør at historien føles gennemført. Det er ikke sådan en historie man bare skøjter igennem. Den tager tid at læse og den bliver siddende længe efter sidste side er vendt. 

Tak til Ulven & Uglen og forfatter for anmeldereksemplar.

Fakta:
Forlag: Ulven & Uglen
Udgivet i: 2021
Antal sider: 506
5 ud af 6 stjerner

1 kommentar:

  1. God dag! Jeg er Martina Bonucci, og dette er min historie.. Efter 3 års brudt ægteskab efterlod min mand mig med tre børn, og mit liv blev ødelagt. Jeg ville afslutte det hele, jeg begik næsten selvmord, fordi jeg var så deprimeret. Jeg var så følelsesmæssigt deprimeret hele denne tid, og livet virkede meningsløst. På en skæbnesvanger dag, mens jeg surfede på internettet, stødte jeg på adskillige vidnesbyrd om Dr. Udama. Nogle mennesker vidnede om, at det bragte deres eks tilbage, nogle vidnede om, at det genopretter livmoderen og helbreder sygdomme med hans urter. Jeg var mere interesseret i forsoning med min mand, hvilket Dr. Udama muliggjorde på 3 dage. Nu er min mand tilbage, og vi har levet lykkeligt lige siden. Tak skal du have. Her efterlader jeg din kontakt til alle. E-mail: udamaada@gmail.com Ring / Whatsapp: +27 65 897 8226

    SvarSlet