onsdag den 10. januar 2024

Cecilie Maintz Thorsen & Heidi Nat Holmeå; Ude af kurs (Wayfinders, #1) [Anmeldereksemplar]

Cecilie Maintz Thorsen & Heidi Nat Holmeå; Ude af kurs (Wayfinders, #1) [Anmeldereksemplar]

Bagsidetekst:
Lani, Sally og Hr. Malakait aner ikke, at deres liv er få øjeblikke fra at smelte sammen. Om bord på et af de fredsskibe, der skal sikre, at den store krig ikke bryder ud igen, har de hver deres grund til at krydse verdenshavet.

Men skæbnen kan ingen undslippe, og skæbnen har valgt, at de tre skal være heltene i denne magiske historie.


Da jeg først læste den her, i april 2022, var jeg ret begejstret. Jeg havde set den på Instagram og lånt den på biblioteket – dengang på engelsk – og jeg var fascineret af historien og ikke mindst de utrolig stemningsfulde illustrationer.

Det lidt pudsige er at forfatterne/illustratorerne er danske, men har valgt at udgive den på engelsk først og så på dansk. Nok fordi den er udkommet som webtoon først, men ja, lidt pudsigt.

Nu er ”Ude af kurs” eller ”Off Course”, som den hedder på engelsk, så ude på dansk og jeg må sige, at selvom formatet er en smule mindre, så er historien stadig ligeså storslået og smuk som før. Faktisk tror jeg at jeg forstod den endnu bedre nu, end da jeg læste den på engelsk. Selvom der stadig er ting der er forvirrende, men forhåbentlig kastes der lys på det i de kommende bøger (for der kommer vel flere, ikke?)

Historien om de tre meget forskellige Lani, Sally og Hr. Malakait, der bliver bundet sammen gennem et magisk kompas, er interessant og fyldt med dilemmaer. Hvor langt skal man gå for egen vinding skyld? Skal man efterlade det svageste led? Hvor rummelig skal man være? Kan man være loyal overfor nogen man kun lige har mødt og i virkeligheden ikke aner noget som helst om?

Som læser guides man igennem historien – med et par kække sidebemærkninger hist og her (hvilket jeg normalt synes er virkelig irriterende, men her gjorde det ikke noget). Vi bliver en smule klogere på personerne, deres tanker og hvorfor de er med ombord på skibet, men jeg håber at der kommer mere kød på senere hen.

Sally, pigen der er syet sammen af flere dele og kan underlig magi, er virkelig herlig og har en skøn tilgang til tingene, mens Hr. Malakait er mere tilbagetrukken og forsigtig med hvad han både siger og gør. Lani har også magi og forsøger at hjælpe så godt hun kan. De er et underligt trekløver, men jeg spår at de nok skal finde ud af det … forhåbentligt.

Illustrationerne er fulde af detaljer, fulde af liv og fulde af fantasi. Jeg er vild med dem og de giver virkelig deres helt eget feel til tegneserien.

Læs den på dansk – eller engelsk, men i hvert fald, læs den.

Tak til forfatterne for anmeldereksemplar.

Fakta:
Forlag: Cobolt
Original titel: Wayfinders: Off Course
Udgivet i: 2021 (på engelsk) og 2023 (på dansk)
Antal sider: 208
5 ud af 6 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar