mandag den 16. juni 2014

Claire Kendal; Bogen om dig


Claire Kendal; Bogen om dig

Clarissa Bourne bliver mere og mere bange for sin kollega, Rafe. Han nægter at tage et nej for et naj, og han dukker op alle de steder, hun er. Da Clarissa bliver nævning i en voldtægtssag, er det en lettelse for hende. For i retssalen er hun fri for Rafe. Men da Clarissa ser paralleller mellem offerets og sin egen situation, begynder hun at afdække den makabre historie, som Rafe har spundet omkring dem begge. Hans besættelse af hende vokser og bliver mere skrækindjagende for hver dag, og til sidst bliver det klart for Clarissa, at han ikke har tænkt sig at slippe hende.

Clarissa begik en fejl i november - hun tog imod et glas vin fra Rafe til en fest. Den aften får fatale konsekvenser. For ikke alene voldtager han hende, han har også sørget for at have beviser for hvad der præcist skete den aften.

Vi følger Clarissa 3 måneder efter den aften. Hun er paranoid, tør ikke gå udenfor en dør og tør næsten ikke tage på arbejde, af frygt for at møde ham. Og han er der - hele tiden, over alt, hvor hun også er. Han sender hende gaver, klamme kort, blomster osv., som tegn på hans kærlighed og hengivenhed overfor Clarissa. Hun er bare overhovedet ikke med på noget af det - hvis det stod til hende, skulle han bare forsvinde og aldrig mere komme tilbage.

Den retssag hvor Clarissa skal være nævning er en hård sag om voldtægt af en ung prostitueret. I løbet af retssagen går det op for Clarissa at hvis hun skal melde Rafe, så skal hun have beviser og mange af dem! Så hun begynder at gemme alle de ting han sender til hende, meget mod hendes vilje.

Da hun forelsker sig i en af de andre nævninge tager Rafe for alvor fat - nu kommer beviserne fra den skæbnesvangre nat i november og endelig går Clarissa til politiet, men har hun nu også nok beviser og er det nok til at få Rafe til at indse at han skal lade hende være? Det lader til at virke, indtil en nat hvor det går helt galt og Clarissa ser sig nødsaget til at ty til ekstrem vold.

Denne bog er virkelig god, en af de bedre spændingsbøger jeg har læst og jeg sad virkelig tilbage med en "klam" følelse. For det er forfærdelig læsning på mange måder, ikke blodig og ulækker, men mere klaustrofobisk og klam. Det må virkelig være forfærdeligt. Clarissa vil for alt i verden bare have Rafe til at holde op, men da hun ingen håndgribelige beviser har på at han rent faktisk har gjort hende noget, bliver det hendes ord imod og hans. Det er også fascinerende hvor meget Clarissa egentlig udvikler sig i løbet af bogen, fra at være forskræmt til at gøre noget som helst, til rent faktisk at skride til handling og stå frem overfor politiet - det kræver mod!

Læs den hvis du vil have en spændingsroman du ikke kan lægge fra dig igen - vil være super som havelæsning til sommer!

Fakta:
Forlag: Lindhardt & Ringhof
Udgivet i 3012
Original titel: The Book of You
Antal sider: 296
Læst på dansk
Målgruppe: Voksne
Genre: Spænding/thriller

Ingen kommentarer:

Send en kommentar