mandag den 23. juni 2014

Veronica Roth; Divergent - Oprøreren


Veronica Roth; Divergent - Oprøreren (Divergent, #2)

Fremtidens verden er inddelt i fem faktioner. Dit tilhørsforhold dikterer dit liv.

Tris har fravalgt sin familie og slutter sit til Skytsenglene. Men da der udbryder krig mellem faktionerne, og hendes nærmeste bliver dræbt, styrter hendes verden i grus.

Som divergent bærer hun samtidig på en grusom hemmelighed. Hvis hun skal redde verden, må hun igen gøre sig fri. Også selvom det betyder, at hun må sige farvel til den, hun elsker allermest.

Tris, Tobias og de andre overlevende er på flugt og ligesom de tror de er sikkerhed, må de foretage endnu flere valg der kan få store konsekvenser for samfundet og ikke mindst dem selv.

De søger tilflugt hos de Faktionssløse, som er ledet af Tobias' mor, som alle ellers troede var død. Tris stoler ikke på hende, og det bliver ikke nemmere da hun beder Tobias om tjenester. Da det bliver for meget for dem, søger de hjem til Skytsenglenes lejer, men det er ikke ufarligt. Det simulationsstof de er blevet sprøjtet med, virker stadig og snart bliver der udleveret trusler fra Jeanine om at flere vil dø hvis ikke alle divergenter overgiver sig.

Tobias har truet Tris med, at hvis hun bliver ved med at sætte livet på spil for andre, vil han ikke mere, men Tris er overbevist om at det er sådan hun kan ære det hendes forældre har kæmpet for. Da døden for alvor ånder Tris i nakken går sandheden i midlertidig op for hende - hun vil kæmpe!

Men hvem vil hun kæmpe for? Sandheden eller friheden? Og kan hun kæmpe for begge dele uden at forråde dem hun elsker mest?

Jeg er stadig dybt fascineret af denne serie - det er virkelig en page-turner og sluger det hele råt!

Fakta:
Forlag: Alvilda
Udgivet i 2014
Original titel: Divergent - Insurgent
Antal sider: 443
Læst på dansk
Genre: Fantasy
Målgruppe: Unge voksne

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar