tirsdag den 27. juni 2017

Anika Eibe; Er du okay, Matthias?

Anika Eibe; Er du okay, Matthias?

Bagsidetekst:
Jeg er bøsse. Homoseksuel. Bæskubber. Bagdørsindianer. Bøssekarl. Jeg kan blive ved, for der findes tusind øgenavne. Problemet er bare at jeg 1) ikke ønskede at afsløre min hemmelighed, og 2) jeg havde faktisk slet ikke lyst til at være bøsse. Alt i mig skreg efter at være normal. At være ligesom alle de andre.

Matthias er homoseksuel. Ingen må vide det, for hans far vil slå ham ihjel hvis han finder ud af det. Men så er det godt at han har Thomas. Thomas forstår alt, og han er så sød og sjov. Problemet er bare at Matthias aldrig har mødt Thomas ... Kun på nettet.

Jeg ved ikke hvad det er Anika Eibe kan, men denne serie om unge med problemer, er nogle af de bedste realistiske ungdomsbøger jeg har læst. De er rå, ærlige, skrøbelige og de tager tunge tabuer op, som mange går og kæmper med i smug og forklarer det på en måde, så folk udenfor også kan sætte sig ind i hvad de går igennem. Det er noget helt unikt og jeg er glad for at have læst dem!

Jeg synes også det er fedt at de foregår i samme univers, men er uafhængige af hinanden. Jovist, bliver henvist til ting i de tidligere bøger, men det er ikke noget der går ud over læseoplevelsen hvis ikke man har læst dem. Af de tre bøger kan jeg mindst sætte mig ind i Matthias' problemer - af gode grunde, men jeg tror at unge drenge der går med de tanker, vil føle sig mindre alene ved at læse den.

Udover homoseksualitet, tager Anika også emner som PTSD op, og hvad det kan gøre ved en familie altid at leve i frygt for hvornår bomben springer. Er Matthias og familien i sikkerhed? Kunne Matthias' far virkelig finde på at gøre ham ondt? Uden at røbe for mig, vil jeg sige, at baseballbattet heldigvis ikke bliver brugt mod Matthias!

Hvor mange har ikke chattet med ukendte folk over nettet? Jeg har og har endda mødt et par af mine tidligere kærester over nettet. Med bogen viser Anika også hvor farligt internettet kan være - hvor nemt man lægger sine parader ned og lader følelserne voksne, for nogen man aldrig har mødt. Hun tegner et billede af hvor nemt det er vinde folks tillid, især dem der føler sig alene i verden og hun forvrænger dette billede, så man sidder tilbage med en lektie i at være forsigtigt med hvad man lægger på de sociale medier og hvad man deler. En løftet pegefinger på en fin måde, så man ikke føler sig irettesat.

Anika Eibe har gjort det igen - bøgerne kan varmt anbefales, og jeg håber bestemt ikke serien er slut endnu!

Tak til Tellerup for anmeldereksemplar!

Fakta:
Forlag: Tellerup
Udgivet i: 2017
Antal sider: 196
5 ud af 5 stjerner

Andre bogbloggere skriver:
FiftyFabulous
Lunas Kaffekrog

Ingen kommentarer:

Send en kommentar