torsdag den 18. juli 2019

Rick Riordan; Kampen om sommersværdet

Rick Riordan; Kampen om sommersværdet (Magnus Chase og de nordiske guder, #1)

Bagsidetekst:
Magnus Chase har ikke haft det let. Siden sin mors mystiske død har han levet i skjul på gaden. Men da en ildjætte truer hele byens befolkning, må sandheden frem: Magnus er søn af en nordisk gud. Vikingernes myter er sande, og Asgårds guder gør klar til krig.

For at forhindre Ragnarok må Magnus finde et våben, som har været forsvundet i tusindvis af år. Men det er ikke engang det værste. For først må han dø. Og når den lille detalje er klaret, får han brug for alle sine talenter, en håndfuld gode venner og måske lidt held for at finde sin fars sværd og redde verden fra undergang.

Jeg har tidligere indrømmet at det ikke er meget af Rick Riordan jeg har læst, men nu vil jeg arbejde på at få gjort noget ved det. Jeg burde nok være startet med Percy Jackson, men jeg nupper lige serien om Magnus Chase i stedet. Tidligere udkom min anmeldelse af "9 fra de ni verdener" og sjældent har jeg været så godt underholdt - det samme gør sig gældende med "Kampen om sommersværdet".

Jeg hørte det meste af den som lydbog og det var en virkelig underholdende oplevelse. Laus Høybye gør et glimrende stykke arbejde og jeg grinte for mig selv et utal af gange. Jeg begyndte på den en morgen hvor der var ekstra meget kø på motorvejen, men det var pludselig ikke så slemt igen fordi bogen var så god.

Rick formår at skrive både malende, detaljeret og underholdende, samtidig med at det er ret dystert. Magnus har det ikke nemt og det bliver kun værre da han opdager at han er i familie med en nordisk gud. Der er en del hemmeligheder der bliver afsløret og intriger han bliver blandet ind i samtidig med at han skal forsøge at modstå Lokes lokkende væsen.

Selvom det er nogle vanvittige ting Magnus og vennerne kommer ud for, går det hele bare op i en højere enhed. Hver af vennerne har vigtige roller de skal spille og dette gør de på fineste vis. Jeg holder i hvert fald af dem alle sammen og håber også at de får roller at spille i de næste bind.

Jovist, det er fantasy og det handler om nordiske guder, men det handler i ligeså høj grad om at være alene og forladt og ikke turde stole på nogen. Det handler om at turde indgå i venskaber og lære at stole på andre. Det handler om kærlighed og hvor stor den kan være - og hvor meget man kan være villig til at opgive for kærligheden.

Jeg synes det er en glimrende bog. Den kan ramme mange målgruppe, både dem der har læst Harry Potter og dem der ikke har. Den kan læses af både piger og drenge og alle vil (forhåbentlig) finde den lige så underholdende som jeg gjorde!

Fakta:
Forlag: Carlsen
Original titel: The Sword of Summer
Udgivet i: 2015 (på engelsk) og 2016 (på dansk)
Antal sider: 558
6 ud af 6 stjerner

1 kommentar:

  1. Den, der læser dette vidnesbyrd i dag, skulle fejre med mig og min familie, fordi det hele startede som en vittighed for nogle mennesker, og andre sagde, at det var umuligt. Jeg hedder Jacob Schultz og kommer fra Tivoli, men jeg flytter til Belgien med min kone. Jeg er heldigvis gift med to børn og en smuk kone. Der skete noget forfærdeligt med min familie, jeg mistede mit job, og min kone forlod mit hus, fordi jeg ikke kunne tage godt af mig selv og familien. hende og mine børn på det bestemte tidspunkt. Det lykkedes mig i ni år, ingen kone at støtte mig til at passe godt på børnene. Jeg prøver at sende en testmeddelelse til min kone, men hun forhindrer mig i at tale med hende. Jeg prøver at tale med hendes ven og hendes familie, men jeg ved stadig, at nogen kunne hjælpe mig, og jeg har sendt anmodningen senere til så mange virksomheder, men stadig Ring ikke til mig, indtil en trofast dag kommer, som jeg aldrig vil glemme i mit liv . Da jeg mødte en gammel ven af ​​mig, som jeg forklarede alle mine vanskeligheder, og han fortalte mig om en god mand, der hjalp ham med at få et godt job hos Coca cola-selskabet, og han fortalte mig, at det var en caster-charme, men jeg er en person, der aldrig tror på fortryllelse, men jeg besluttede at prøve det, og jeg kontaktede ham via doctorosagiede75@gmail.com. Han instruerede mig og viste mig, hvad jeg skulle gøre i disse tre dage efter lanceringen af ​​trylleformularen. Jeg fulgte alle instruktionerne og gjorde, hvad han bad mig om at gøre godt. Drosagiede sørg for, at alt gik godt, og min kone ville se mig igen efter det vidunderlige arbejde Drosagiede. Min kone ringer til mig med et ukendt nummer og undskyldte, og hun fortalte mig, at hun virkelig savner mig og vores børn og min kone kommer hjem. Og efter to dage kaldes et firma, som jeg har sendt mit takkebrev, nu er jeg den eksemplariske virksomhedschef her i USA. Jeg anbefaler, at hvis du har problemer, send en besked til denne e-mail: doctorosagiede75@gmail.com eller whatsapp +2349014523836 og du får det bedste resultat. Tag ting for givet, og det vil blive taget væk fra dig. Jeg ønsker dig det bedste.

    SvarSlet