mandag den 16. december 2019

Kate Clayborn; Held i uheld [Anmeldereksemplar]

Kate Clayborn; Held i uheld (A Chance of af Lifetime, #2) [Anmeldereksemplar]

Bagsidetekst:
Da Zoe Farris vinder i lotteriet, siger hun op. Hun er led og ked af jobbet som skruppelløs virksomhedsadvokat, og tynget af dårlig samvittighed beslutter hun sig for at råde bod, så godt hun kan.

Zoe er især ked af den måde, hendes firma behandlede O'Leary-familien på, da en af familiens sønner døde, men hun finder hurtigt ud af, at den reserverede Aiden O'Leary ikke har brug for - eller ønsker - hendes undskyldning. Der er til gengæld noget helt andet, hun kan hjælpe ham med.

Aiden ved, at det er skørt at spørge sin families værste fjende om at spille sin falske forlovede. Men det er, hvad han har brug for, hvis han skal gøre sig håb om at kunne overtage den lejr, som han vil købe til minde om sin afdøde bror. Hvad Aiden ikke forventede, var, at Zoe også vil være sjov og hjertevarm, og at de ville blive tiltrukket af hinanden. Inden længe går det op for ham, at han er ved at falde for den kvinde, han havde svoret aldrig at tilgive.

Første bind, "Begynderheld" og andet bind, "Held i uheld", er virkelig nogle dejlige læseoplevelser - lige i tråd med Flamingos tidligere udgivelser - og den passer rigtig godt som feel good-efterårslæsning, hvor man kan putte sig under et tæppe med en kop varm kakao.

Det var en hjælp at have læst "Begynderheld" inden jeg gik i gang med "Held i uheld". Kit (og Ben) og Greer spiller nemlig også en rolle i denne historie og det er rart at kende deres baggrundshistorie inden man går i gang. Der kommer endnu flere lag på dem vi lærte at kende i "Begynderheld" og jeg synes det er charmen ved den her slags bøger - at jo flere bøger man læser i samme "univers", jo bedre kender man personerne.

Samtidig kan jeg rigtig godt lide at vi følger både Zoe og Aiden. Det fungerer rigtig godt for de her kærlighedshistorier at man hører fra begge parter - især fordi man får indblik i deres tanker og følelser, men også fordi det giver en indsigt i hvorfor de opfører sig som de gør - selvom de måske mener noget andet. Jeg håber det giver mening - det er lidt knudret at beskrive!

Zoe og Aiden er skønne mennesker og jeg kan sagtens se dem for mit indre blik. De kampe de begge to går igennem er relaterbare - også selvom det hele ikke er noget jeg selv har prøvet. Jeg kan godt lide at Zoe kommer til at virke mere nede på jorden og usikker på sig selv, end som hun fremstår i "Begynderheld" og at både hun og Aiden skal forsøge at finde sig selv, gør at de måske minder mere om hinanden end de bryder sig om. Deres interne spil fungerer i hvert fald rigtig godt og som læser er vi ikke i tvivl om at de hver især kæmper. 

Jeg bliver ved med at skrive at den her slags bøger ikke er stor kunst og det er jo egentlig noget sludder. For hvem bestemmer hvad der er stor kunst? Jeg synes den her slags bøger er skønne at læse af mange grunde. De tager ikke så lang tid at læse. De er ofte ret underholdende at læse og fyldt med sjove og interessante personer. De efterlader én med en god følelse indeni - de gør mig glad og det er vel egentlig en ret god egenskab for en bog at have.

Tak til Flamingo for anmeldereksemplar!

Fakta:
Forlag: Flamingo
Original titel: Luck of the Draw
Udgivet i: 2018 (på engelsk) og 2019 (på dansk)
Antal sider: 315
5 ud af 6 stjerner

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar