torsdag den 9. april 2020

Adam Silvera; Evighedssøn [Anmeldereksemplar]

Adam Silvera; Evighedssøn [Anmeldereksemplar fra Carlsen Puls]

Bagsidetekst:
Den ene bror er den udvalgte.
Den anden bror må tage et valg.

De to brødre Emil og Brighton har altid set op til Spell Walkerne - en gruppe magikere, som har svoret at gøre verden fri for Spectere. Spell Walkere er født med særlige evner. Evner, som Specterne bruger vold for at få fat i.

Brighton ville ønske, at han besad en evne, så han kunne slutte sig til kampen mod Specterne. Emil ønsker bare, at kampene skal stoppe. Volden er eskaleret, og det er svært for folk med evner at leve åbent og fredeligt. Da det viser sig, at Emil faktisk besidder en evne, bliver han placeret midt i kampen som den heltemodige Spell Walker, Brighton så brændende ønsker sig at være.

Broderskab, kærlighed og loyalitet bliver sat på prøve, og ingen slipper uskadt fra kampene.

Wow, for en fantasydebut! Adam Silvera har tidligere skrevet interessante bøger, "De dør begge til sidst" er en af mine favoritter (læs min anmeldelse her). Den bar også præg af noget fantasy-agtigt, uden helt at være det.

"Evighedssøn" er fantasy - nok nærmere urban fantasy og foregår i New York, i noget der sagtens kunne være nutiden. Sociale medier, Instagram og YouTube fylder rigtig meget i historien og det er interessant at se hvor meget indflydelse det har på handlingen. For det er vel ikke så langt fra virkeligheden? Historier fortælles på internettet. Fake news deles og meninger dannes på internettet.

Det er det samme her. Brighton vil gerne være kendt, så han opsøger faren og flygter ikke - han dokumenterer det hele til sine online kanaler. Senere i bogen forsøger han endda at "markedsføre" Spell Walkerne på sociale medier. Det er et interessant greb som forfatteren har brugt - for fantasy behøver jo ikke foregår i et middelalderligt setup.

I det hele taget er jeg meget begejstret for historien. Den havde en lidt sløv start, men så skal jeg lige love for at der kom fart over feltet. Der er en fantastisk dynamik i mellem personerne og jeg levede mig meget ind i de følelser de tumlede med. For som forfatterens tidligere bøger er det en meget følelsesladet historie. Ikke at jeg sad og græd, men der er store følelser på spil: hemmeligholdte adoptioner, hævn der skal tages, bedrag der skal afsløres og meget mere. Det er ikke småting.

Sammenholdet mellem Emil og Brighton er også interessant at følge. De vil gøre alt for hinanden - beskytte hinanden for enhver pris. Men da Emil bliver kendt, går det op for Brighton at han må gøre noget ekstra for at komme i rampelyset igen. Han er ikke vant til at være i baggrunden - være "sidekicket" - det er ham der vil være helten. Ham der vil have kræfterne. Samtidig kæmper Emil med berømmelsen. Han er ikke sikker på at han kan træffe de nødvendige valg og han vil helst ikke slå ihjel. Hvilket kan være svært når man er i krig.

Det hele spiller rigtig godt sammen og går op i en højere enhed. Spændingen stiger og stiger og - beklageligvis - er der ingen svar på alle spørgsmålene, men derimod en cliffhanger der, for at sige det mildt, er ret irriterende! Hvornår kommer næste bind?

Jeg giver den mine varmeste anbefaling og venter i spænding på fortsættelsen!

Tak til Carlsen Puls for anmeldereksemplar.

Fakta:
Forlag: Carlsen Puls
Original titel: Infinity Son
Udgivet i: 2020 (på engelsk og dansk)
Antal sider: 355
6 ud af 6 stjerner

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar