onsdag den 28. august 2024

Brynne Weaver; Butcher & Blackbird

Brynne Weaver; Butcher & Blackbird (The Ruinous Love Trilogy, #1)

Bagsidetekst:
Every serial killer needs a friend. Every game must have a winner.

When a chance encounter sparks an unlikely bond between rival murderers Sloane and Rowan, the two find something elusive—the friendship of a like-minded, pitch-black soul. From small town West Virginia to upscale California, from downtown Boston to rural Texas, the two hunters collide in an annual game of blood and suffering, one that pits them against the most dangerous monsters in the country. But as their friendship develops into something more, the restless ghosts left in their wake are only a few steps behind, ready to claim more than just their newfound love. Can Rowan and Sloane dig themselves out of a game of graves? Or have they finally met their match?


Den her bog, ikke? Den har været overalt i mit BookTok/Bookstagram-feed i virkelig lang tid og selvom jeg købte den fysiske bog (fordi den jo skal stå som trofæ på min bogreol), så vidste jeg at jeg kom til at lytte til lydbogen, i stedet for at læse den selv.

Jeg har hørt vilde lydbøger før. Altså "Hauting Adeline" var nice, fordi den mandlige oplæser har en fantastisk stemme, "Sadie" var fed, fordi hele podcast-setuppet og de mange stemmer, virkelig fungerede. "Magnus Chase" var god, fordi Laus Høybye gør et virkelig godt stykke arbejde og "Tag gaden tilbage" var awesome fordi der var de mange lydeffekter.

Men den her!? Oh my God, det er jo den vildeste oplevelse jeg har haft. Udover at have to fremragende oplæsere, Lucy Rivers og Joe Arden (som btw har den lækreste irske accent!!), så spillede alt andet. Måden de læste op på og at deres stemmer var i hinandens kapitler - ja tak! Ophidselsen der kunne høres når ting spidsede til - ja tak. De mumlende lyde af folk der var kneblet og ikke kun sige noget - ja!

Jeg ved det lyder mærkelig, underligt og som noget man ikke vil have i sin lydbog, men det fungerede bare, virkelig virkelig godt!

Og jo, jeg har efterhånden læst en del dark romance, men ikke på denne måde. Ikke med to seriemordere der er ude efter seriemordere. Ikke med to personer der så indædt tror på at de er uelskelige og monstre. Ikke med så fed en historie at jeg slet ikke kunne lægge den fra mig.

Jeg har grint højlydt i min bil og fortalt mine kollegaer om den. Der er bestemte scener (bl.a. cookies & cream og Mama Mead) som jeg ikke lige vil glemme, men som stadig får mig til at trække på smilebåndet.

Sjældent har jeg været så underholdt, fascineret og frastødt på samme tid. Jeg er vild med det og ja, bog nummer to er købt, som både fysisk bog og lydbog og jeg glæder mig til at jeg kan kaste mig over den.

Fakta:
Forlag: Piatkus
Udgivet: 2023
Antal sider: 360
6 ud af 6 stjerner

onsdag den 21. august 2024

Rachel Gillig; Two Twisted Crowns (The Shepherd King, #2)

Rachel Gillig; Two Twisted Crowns (The Shepherd King, #2)

Bagsidetekst:
In the dark, spellbinding sequel to One Dark Window, Elspeth must confront the weight of her actions as she and Ravyn embark on a perilous quest to save the kingdom—perfect for readers of Hannah Whitten's For the Wolf and Alexis Henderson's The Year of the Witching.

Gripped by a tyrant king and in the thrall of dark magic, the kingdom is in peril. Elspeth and Ravyn have gathered most of the twelve Providence Cards, but the last—and most important—one remains to be the Twin Alders. If they’re going to find the card before Solstice and set free the kingdom, they will need to journey through the dangerous mist-cloaked forest. The only one who can lead them through is the monster that shares Elspeth’s head: the Nightmare.

And he’s not eager to share any longer.

Jeg læste "One Dark Window" i juni, efter at have set den alle steder både på Instagram og TikTok og jeg fortrød bittert at jeg ikke havde købt to'eren med det samme, for jeg var da slet ikke klar til at skulle forlade det univers.

"The Shepherd King"-serien er en utrolig velskrevet og mørk fantasyhistorie om magiske kort, en mystisk tåge, en ondskabsfuld konge og kronprins og en næsten umulig kamp for at redde dem man holder af.

Hvor man kun hører fra Elspeth i første bind, får vi i "Two Twisted Crowns" historien fra flere personer. Både Ravyn og Elm får lov til at give deres besyv med og det gør at man får et meget bedre indblik i deres tanker og bevæggrunde. Samtidig får vi et indblik i de ting som kronprisen, Hauth, har udsat Elm og ikke mindst Ione for... og det er ikke småting!

Gennem en tilfangetagen Elspeth får vi også et bedre kendskab til hvorfor The Nightmare er blevet som han er og ikke mindst, hvem han var før og hvem han måske kan gå hen og blive...

Der er mange brikker der skal lægges, men jeg synes virkelig at forfatteren gør et glimrende stykke arbejde, med at holde niveauet fra den første bog. Jeg strøg igennem den langt hurtigere end jeg troede og jeg var virkelig opslugt. 

Jeg er stadig ret vild med præmissen om at det er kortene og "feberen" der afgør om du har magiske kræfter og at kortene tager noget fra den der anvender kortet, hver gang kortet bruges. Intet er gratis - slet ikke magi. Det er en ret fascinerende tanke - for det gør også at man må gøre op med sig selv, hvor langt man vil gå. 

Selvom det er en dark romantasy, er der ikke så meget romance i den her - men spændingerne ligger hele tiden under overfladen og simrer og der er tidspunkter hvor det er ved at koge over.

Jeg kan godt forstå at den har fået så meget hype og rosende ord med på vejen. Det er virkelig en god serie, som både fanger, fascinerer, forvirrer, frastøder og fortryller læseren. Jeg er klar på at læse mere fra forfatterens hånd - jeg tror ikke at det kan skuffe!

Fakta:
Forlag: Orbit
Udgivet i: 2023
Antal sider: 430
6 ud af 6 stjerner

onsdag den 14. august 2024

S. T. Gibson; Evocation

S. T. Gibson; Evocation

Bagsidetekst:
The Devil knows your name, David Aristarkhov.

As a teen, David Aristarkhov was a psychic prodigy, operating under the shadow of his oppressive occultist father. Now, years after his father’s death and rapidly approaching his thirtieth birthday, he is content with the high-powered life he’s curated as a Boston attorney, moonlighting as a powerful medium for his secret society.

But with power comes a price, and the Devil has come to collect on an ancestral deal. David’s days are numbered, and death looms at his door.

Reluctantly, he reaches out to the only person he’s ever trusted, his ex-boyfriend and secret Society rival Rhys, for help. However, the only way to get to Rhys is through his wife, Moira. Thrust into each other’s care, emotions once buried deep resurface, and the trio race to figure out their feelings for one another before the Devil steals David away for good…


Jeg har læst meget forskelligt fantasy, men det er faktisk overraskende sjældent at jeg læser noget om ånder, dæmoner og det overnaturlige - i hvert fald som det er beskrevet i den her bog.

Vi er i en nutidig verden, men hvor hovedpersonerne har et tag i det overnaturlige, hvad end det er at læse auraer, fremkalde dæmoner eller være synsk. Hele paletten er repræsenteret og det fungerer overraskende godt - især fordi de også lever normale liv ved siden af deres overnaturlige beskæftigelser.

Udover at være interessant på det magiske niveau, er karaktererne også ganske fascinerende. Hvor man måske kunne tro at de bare havde styr på det hele, er det tydeligt at alle tre har bagage med, som de skal konfronteres med på den ene eller anden måde.

Selvom vi ikke har afdækket alle hemmeligheder endnu, er dem der er afsløret, nogen der går lige i hjertet og giver en dybere forståelse for den person. 

Samtidig spirer der (u)velkomne følelser frem og jeg er spændt på at se hvor vi bevæger os hen i den næste bog. Der er i hvert fald lagt op til heftige sager, hvis man skal vurdere det ud fra den smule spice der er i den her. For der er ikke meget, men det er velplaceret og giver mening for historiens fremdrift. 

Jeg er stor fan af historier der bliver fortalt i dual point of view og heri får vi alle tre; David, Rhys og Moira, hvilket giver en virkelig godt dynamik og fremgang i historien. Vi forstår også bevæggrunde og følelser noget bedre når vi er inde i hovedet på personen.

Slutteligt vil jeg bare rose den virkelig smukke udgave af bogen som Book In A Box har fået designet. Ikke alene er forsiden virkelig fed og giver den der mystiske overnaturlige vibe, som hele bogen emmer af, men samtidig er de malede sider i en liga for sig. Sjældent har jeg set noget så flot og det er helt klart en bog der kommer til at stå med siderne ud i reolen.


Modtaget som ambassadørgave.

Fakta:
Forlag: Angry Robot
Udgivet i: 2024
Antal sider: 301
5 ud af 6 stjerner

onsdag den 7. august 2024

Laurie Halse Anderson; Sig det!

Laurie Halse Anderson; Sig det!

Bagsidetekst: 
Jeg
sagde 
nej.

Melinda begynder på high school, men en hændelse til en fest i sommerferien har sat så dybe spor i hende, at hun ikke tør tale om, hvad der skete den aften. Tavsheden viser sig dog at være endnu værre. Tør hun bryde den?


"Sig det!" er en grafisk udgave af romanen "Tavs tale", der udkom i 2001 på dansk. Det er en historie forfatteren skrev for at håndtere en depression og den efterfølgende angst, efter selv at være blevet voldtaget. 

Jeg har ikke læst den oprindelig bog, så jeg har ikke noget at sammenligne med, men jeg kan med hånden på hjertet sige, at det er en virkelig både stærk og sårbar historie, som bestemt er værd at læse.

Historien om Melinda der ikke tør stå frem og fortælle sandheden om en voldtægt, der har sat dybe spor i hende, er utrolig rørende at læse og jeg sad flere gange med en klump i halsen og frygtede for hvor historien tog mig hen.

For de få gange hun rent faktisk prøver at sige noget, bliver hun ikke taget alvorligt og hun pakker igen følelserne væk og gemmer sig, men det at gemme sig er ikke vejen frem og hun må langsomt indse at hun bliver nødt til at stå frem. Ikke kun for hendes egen skyld, men også for andres.

Det er ikke en grafisk roman der er hurtig læst, men derimod en der både tager tid under læsningen og efterfølgende. For der sidder unge mennesker derude der har det som Melinda og når jeg læser sådan en historie, har jeg lyst til at hjælpe dem. Derfor er "Sig det!" en vigtig udgivelse, for den giver dem der står i samme situation, noget at spejle sig og viser dem at de ikke er alene.

Emily Carroll har stået for illustrationerne og de sort-hvide billeder danner en fin ramme for historien og jeg synes hun har ramt stemningen ret godt. Det er helt tydeligt at der har været både et godt samarbejde og en stor forståelse for det udtryk der skulle frem. Det er en bog der ville kunne bruges til skolearbejde og lystlæsning. Stor ros herfra.

"Sig det!" er et helstøbt værk og jeg er glad for at tegneseriebølgen også bringer den her slags udgivelser med sig.

Bogen er modtaget i forbindelse med udarbejdelse af lektørudtalelsen.

Fakta:
Gyldendal
Original titel: Speak
Udgivet i: 1999 (på engelsk), 2001 (på dansk) og 2018 (på engelsk - grafisk udgave) og 2024 (på dansk - grafisk udgave)
På dansk ved: Betty Frank Simonsen
Antal sider: 375
6 ud af 6 stjerner