onsdag den 21. august 2024

Rachel Gillig; Two Twisted Crowns (The Shepherd King, #2)

Rachel Gillig; Two Twisted Crowns (The Shepherd King, #2)

Bagsidetekst:
In the dark, spellbinding sequel to One Dark Window, Elspeth must confront the weight of her actions as she and Ravyn embark on a perilous quest to save the kingdom—perfect for readers of Hannah Whitten's For the Wolf and Alexis Henderson's The Year of the Witching.

Gripped by a tyrant king and in the thrall of dark magic, the kingdom is in peril. Elspeth and Ravyn have gathered most of the twelve Providence Cards, but the last—and most important—one remains to be the Twin Alders. If they’re going to find the card before Solstice and set free the kingdom, they will need to journey through the dangerous mist-cloaked forest. The only one who can lead them through is the monster that shares Elspeth’s head: the Nightmare.

And he’s not eager to share any longer.

Jeg læste "One Dark Window" i juni, efter at have set den alle steder både på Instagram og TikTok og jeg fortrød bittert at jeg ikke havde købt to'eren med det samme, for jeg var da slet ikke klar til at skulle forlade det univers.

"The Shepherd King"-serien er en utrolig velskrevet og mørk fantasyhistorie om magiske kort, en mystisk tåge, en ondskabsfuld konge og kronprins og en næsten umulig kamp for at redde dem man holder af.

Hvor man kun hører fra Elspeth i første bind, får vi i "Two Twisted Crowns" historien fra flere personer. Både Ravyn og Elm får lov til at give deres besyv med og det gør at man får et meget bedre indblik i deres tanker og bevæggrunde. Samtidig får vi et indblik i de ting som kronprisen, Hauth, har udsat Elm og ikke mindst Ione for... og det er ikke småting!

Gennem en tilfangetagen Elspeth får vi også et bedre kendskab til hvorfor The Nightmare er blevet som han er og ikke mindst, hvem han var før og hvem han måske kan gå hen og blive...

Der er mange brikker der skal lægges, men jeg synes virkelig at forfatteren gør et glimrende stykke arbejde, med at holde niveauet fra den første bog. Jeg strøg igennem den langt hurtigere end jeg troede og jeg var virkelig opslugt. 

Jeg er stadig ret vild med præmissen om at det er kortene og "feberen" der afgør om du har magiske kræfter og at kortene tager noget fra den der anvender kortet, hver gang kortet bruges. Intet er gratis - slet ikke magi. Det er en ret fascinerende tanke - for det gør også at man må gøre op med sig selv, hvor langt man vil gå. 

Selvom det er en dark romantasy, er der ikke så meget romance i den her - men spændingerne ligger hele tiden under overfladen og simrer og der er tidspunkter hvor det er ved at koge over.

Jeg kan godt forstå at den har fået så meget hype og rosende ord med på vejen. Det er virkelig en god serie, som både fanger, fascinerer, forvirrer, frastøder og fortryller læseren. Jeg er klar på at læse mere fra forfatterens hånd - jeg tror ikke at det kan skuffe!

Fakta:
Forlag: Orbit
Udgivet i: 2023
Antal sider: 430
6 ud af 6 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar