lørdag den 12. maj 2018

Becky Albertalli; Fordelen ved hemmelige forelskelser [Sponsoreret]

Becky Albertalli; Fordelen ved hemmelige forelskelser [Sponsoreret af CarlsenPuls]

Bagsidetekst:
Cassies yndlingsemne: Den kendsgerning, at jeg har haft seksogtyve crush og har kysset præcis nul gange. Det er åbenbart, fordi jeg skal kvinde mig op. Hvis jeg er vild med en dyr, skal jeg sige det til ham. Måske kan man gøre sådan i Cassies verden og få det til at ende med et kys. Men jeg er ikke sikker på, at det fungerer for tykke piger.

Molly ved alt om at være hemmeligt forelsket. Hun har prøvet det 26 gange. For selvom hendes søster Cassie siger, at hun skal kaste sig ud i det, tør Molly ikke risikere at blive afvist. Hun er forsigtig. For det skal tykke piger altid være. Men så dukker Will op. Han er sjov, flirtende og muligt kæreste-materiale. Og med ham kan Molly måske få sit første kys. Men der er også Reid, Mollyes nye kollega. Ham kan hun da umuligt falde for. Vel?

Dette er endnu en dejlig fortælling fra ”Simonverse”. Som jeg skrev i min anmeldelse af ”Leah på off beatet”, så er jeg glad for at forfatteren har valgt at skrive flere bøger inden for det samme univers – især fordi jeg slet ikke følte mig færdig med det, da jeg havde læst historien om Simon.

I ”Fordelen ved hemmelige forelskelser” er vi dog ikke helt samme sted som i historien om Simon og Leah og det er som sådan heller ikke en af deres venner vi følger, men derimod Abbys kusiner Molly og Cassie. Molly har været forelsket et hav af gange, men aldrig noget der er blevet til noget og Cassie begynder at presse på. Molly ender i nogle situationer hvor hun ikke har lyst til at være fordi hun udgiver sig for noget hun ikke er – nemlig ligesom sin søster. Heldigvis synes jeg Molly, selvom hun har svært ved at sige nej, er god til at være tro mod sig selv og hun går aldrig for langt – ikke rigtigt i hvert fald. Hun er usikker på sig selv, for ligesom med Leah er hun ikke en XS, og det får hun at vide masser af gange – også fra nogle der måske skulle støtte hende mere, heldigvis bliver hun klogere på hvorfor, især mormoren, kan være led ved hende. Igen synes jeg det er godt at høre fra en lidt atypisk hovedperson for young adult – det er nemlig aldrig den kraftige pige vi hører fra, hun står altid i baggrunden.

Selvom dette godt kunne være blevet en sukkersød historie om forelskelser og hvad man gør når man bliver forelsket, bliver den aldrig kvalm eller for meget. For forfatteren har et skarpt øje og formår at skrive på en god og ligefrem måde, der gør historien nærværende. Der er ikke pyntet på detaljerne og jeg kan sagtens se mig selv smugle sprut med ind på mit værelse selvom jeg ikke måtte. Det er nærværende og virkelighedstro – hvilket er en af grundene til at jeg holder så meget af young adult. Det er ikke for meget, men historierne læner sig godt op af en normal hverdag, med problemer som stort set alle teenagere har været i.

Det er dog også en historie om hvad der sker med søskende når de vokser op – selvom nogle bliver tættere med årene, er der også nogle der vokser fra hinanden. For måske aldrig rigtigt at finde hinanden igen. Det i hvert fald tydeligt at selvom Molly og Cassie vil hinanden det bedste, så kommer der knuder på tråden og siden de ikke er vant til det, er det svært for dem at løsne op og tale om tingene. De er meget forskellige, og nogle gange er det ikke altid en styrke.

Ligesom de to andre bøger af Becky Albertalli er det historier man tager med sig og som indeholder alle de store følelser. Det kan young adult godt – og Becky gør det på fineste vis og jeg giver den mine varmeste anbefalinger!

Tak til CarlsenPuls for anmelderekesemplar.

Fakta:
Forlag: CarlsenPuls
Original titel: The upside of unrequited
Udgivet i: 2017 (på engelsk) og 2018 (på dansk)
Antal sider: 359
5 ud af 5 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar