mandag den 21. maj 2018

Kerry Drewery; Dag 7 [Sponsoreret]

Kerry Drewery; Dag 7 [Sponsoreret af Gyldendal]

Bagsidetekst:
Isaac har reddet Marthas liv. Martha Honeydew er blevet løsladt fra Celle 7. Men hun bliver stadigvæk overvåget døgnet rundt. Isaac, hendes eneste ven, er nu fængslet i den samme dødscelle, hvor Martha var. Nu er det ok til Martha at redde Isaac. Regeringens korruption når ud i alle afkroge, og måske er det umuligt at kæmpe mod noget så magtfuldt. Kan hun nå det, inden det er for sent?

Jeg må krybe til korset og indrømme at jeg ikke er ligeså vild med denne efterfølger som jeg var med ”Celle 7”. Det er stadig en utrolig spændende historie, fordi den foregår i et samfund der måske ikke er så fjernt fra vores, som jeg gerne ville tro. Ligesom med samfundet i ”Flosset”-serien heller ikke er utænkeligt, hvor man ikke må hjælpe flossede mennesker, er samfundet i den pågældende serie, korrupt og styret af magtliderlige mænd, der ikke kan lide at blive sagt imod. For at vinde bruges der beskidte tricks for at få sin vilje. Premiereministeren overvåger og afpresser hvor det passer ham for at få sin vilje – og dette indebærer også at spærre uskyldige folk inde. Desværre er det også sådan et samfund hvor ingen tør sige noget. Dem der har penge tør ikke åbne munden af frygt for at miste hvad de har og dem der ingen penge har, ja, dem er der ingen der vil lytte til. Et samfund i ubalance og med oprør undervejs – for ikke alle har tænkt sig at tie stille og nogle er endda villige til at tage kampen op!

Martha er pigen der undslap, og nu er hun på flugt, samtidig med at hun skal forsøge at redde Isaac. Hun kæmper meget med usikkerhed og med at føle sig utilstrækkelig og nogle gange bliver det lidt for meget ynken. Det ødelægger lidt hendes del af fortællingen, fordi jeg ikke rigtig synes hun kæmper, og når hun gør, så bliver det noget halvhjertet noget. Hun har masser af folk der tilbyder at hjælpe hende, men hun tør ikke takke ja, af frygt for hvad der vil ske med dem. De hjælper dog alligevel og selvfølelig ender alle med at have problemer. Der er ikke sparet på drama i denne bog, og nogle gange bliver det lidt for meget. Samtidig følger vi en del personer ud over Martha og Isaac og det kan, blandet med de meget korte kapitler, gøre at bogen føles lidt forhastet og som noget der bare skal overstås.

Jeg havde troet at dette egentlig var en duologi, men jeg har så fundet ud af at der kommer en tredje bog og det er jeg glad for. Jeg håber Martha og de andre bringer bål og brand til premiereminiseren! Selvom den her skuffede, er jeg stadig meget glad for serien. Den er spændende, medrivende og interessant. For ikke alene giver det et billede af et samfund i ubalance og hvor enkelte har magten, og misbruger den. Den giver også indblik i hvordan folk reagerer hvis de pludselig får magten over andres liv. Nogle vil lytte til fornuften, andre lader sig føre med strømmen og andre begynder endda at tro at de er bedre end andre. Når et samfund er korrupt, kan man ikke vide sig sikker på sandheden af oplysninger man får fra dem der har magten og hvis man ikke selv tør sætte spørgsmålstegn og undre sig, så ender man i et samfund hvor ingen er kritiske og dem der er, bliver nedstemt eller holdt ude.

Det er dog helt klart en serie der er værd at læse og hvis du trænger til en god omgang fremtids dystopi med korrupte politikere og ung spirende kærlighed i et samfund der er skræmmende, så er det her lige serien for dig. Læs eventuelt også "Flosset"-serien.

Tak til Gyldendal for anmeldereksemplar.

Fakta:
Forlag: Gyldendal
Original titel: Day 7
Udgivet i: 2017 (på engelsk) og 2018 (på dansk)
Antal sider: 450
4 ud af 6 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar