onsdag den 11. juli 2018

Cassandra Clare; The Mortal Instruments: The Graphic Novel, vol. 1

Cassandra Clare; The Mortal Instruments: The Graphic Novel, vol. 1

Bagsidetekst:
Hanging out with her best friend, Simon, is just about the most exciting thing in Clary's life ... that is, until she realizes there are people only she can see. But when her mother disapperars and a monster attacks her, Clary has to embrace a world that she never even knew existed - a world full of vampires, werewolves, demons, and those who fight for the humans, Shadowhunters ...

Jeg har sagt det før, men det kan sagtens tåle at blive sagt igen: jeg elsker denne serie! Hvis jeg ikke havde andre bøger at læse, var denne helt klart storfavorit til at blive valgt til genlæsning - om og om igen. Måske burde jeg snart læse den igen, hm ...

Nå, men jeg har læst manga udgaven af "The Infernal Devices" og selvom jeg ville have ønsket at illustrationerne var i farver hele vejen igennem, nød jeg alligevel at læse den serie igen. Selvom det ikke er alt der er med, er det lykkedes at få det væsentligste med, så man får essensen af historien med. Det samme gør sig gældende med denne her. Jeg har læst hele serien som bog, så der var ikke noget nyt i graphic-udgaven, og selvom der er et par ting der er ændret, så irriterede det mig ikke. Jeg nød stadig at læse den og jeg håber virkelig at resten af bogen også bliver forvandlet til graphic novel. For det giver virkelig historien liv på en helt anden måde. Jeg er kan også rigtig godt lide graphic novel udgaven af "Twilight", men der mener jeg ikke det er det hele der er blevet lavet endnu - lidt øv.

For jer der endnu ikke har stiftet bekendtskab med serien, vil jeg bare råde jer til at komme i gang. Der er så mange fede historier i dette univers og det er helt klart et af mine yndlings. Jeg har måske til tider drømt om at være Skyggejæger - men det siger vi ikke til nogen! Samtidig er det så fedt at Cassandra Clare heller ikke lader til at kunne slippe universet, og bliver ved med at finde på historier. Det takker jeg hende mange gange for - for så behøver jeg ikke sige farvel lige foreløbig. Ikke helt i hvert fald.

Jeg holder meget af det dystre i historien - at alt ikke er sort og hvidt, men at der er mange gråtoner man skal tage stilling til. At der ikke findes nemme valg, men at alt har konsekvenser. Jeg synes det kommer rigtig fint til udtryk i denne udgave, og det er nemt at tyde karakterernes følelse ud fra illustrationerne. De er ikke for meget, men giver endnu et eksempel på hvordan Clary, Jace, Alex og de andre kunne se ud. Det er helt klart et af de bedre bud. Jeg har set spillefilmen og tv-serien - jeg kan stadig bedst lide spillefilmen, selvom intet af det er særlig godt. Beklager. Jeg ville ønske at når man besluttede sig for at lave en filmatisering, at man så gjorde det ordentligt. Dog synes jeg at "grahic" udgaven af bogen lever rigtig godt op til mine forventninger. Der er flere af serier hvor der er lavet tegneserieudgaver til, og det giver - i hvert fald for mig - et ekstra lag til historien. At kunne se karakterernes ansigter og mimik, at fornemme deres sindelag lidt mere gennem tegninger end blot tekst. Jeg synes det fungerer rigtig godt - jeg håber bare at de også udgiver de næste bind, det er så træls at stå med en halvfærdig samling.

Fakta:
Forlag: Little, Brown & Company
Udgivet i: 2017
Antal sider: 192
5 ud af 6 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar