onsdag den 19. februar 2014

Brunonia Barry; Søstrene i Salem


Brunonia Barry; Søstrene i Salem

Jeg faldt først og fremmest for forsiden af denne bog, jeg synes den er utrolig stemningsfuld. Derefter faldt jeg for beskrivelsen bagpå. En historie om hekse, spådom i kniplinger og familie(hemmeligheder) - det lød meget spændende.

Vi følger kvinden Towner Whitney, som nedstammer fra en stolt tradition af kvinder der læser i kniplinger. Hun er blevet kaldt hjem til Salem fordi hendes grandtante, Eva, er forsvundet. Det er meget modvilligt at hun vender hjem, da hun aldrig har haft et godt forhold til sin mor - der gav hendes tvillingesøster væk efter fødslen - og hendes søster har begået selvmord på den ø hvor de voksede op.

Kort efter hendes hjemvenden forsviner en kvinde og politimanden Rafferty begynder at grave i Towners og hendes families mørke hemmeligheder - som bestemt ikke er få! Samtidig er Rafferty draget af Towner og de forelsker sig også, men kan det ende godt når Towner læser noget andet i kniplingerne?

Jeg vil være ærlig og sige at jeg synes bogen var fantastisk, indtil omkring side 400 hvor hele historien bliver vendt på hovedet! Den bliver ikke dårlig af dette, bare underlig og det forvirrede mig meget, da det lidt ødelagde hvordan jeg havde troet bogen ville ende.

Dette ændrer dog ikke på at bogen er velskrevet og har en snert at krimi/thriller over sig, da der både er mord, forsvinden, religiøse sekt, vold og pædofili indblandet - ja, der er bestemt ikke sparet på noget her!

Læs den endelig, hvis du er god til at holde styr på mange tråde samtidig og ikke har noget imod at den ikke ender som du have forudset!

Forlag: Bazar
Udgivet i 2006
Original titel: The lace reader
410 sider

Ingen kommentarer:

Send en kommentar