mandag den 3. februar 2014

Katarina von Bredow; Forbudt kærlighed


Katarina von Bredow; Forbudt Kærlighed

Den 20 årige Emma er flyttet i egen lejlighed, da der bliver vendt op og ned på hendes liv. Ikke noget med tragiske dødsulykker eller noget i den dur, men alligevel hændelser der kommer til at have stor betydning for den del af hendes liv som vi følger i bogen. 

Efter at være kommet på plads i lejligheden, er der en væg som der ikke hænger noget på. En dag kommer hendes bedste venindes kæreste, Adrian, forbi med en reol han har fundet, som han mener vil passe perfekt - det gør den også. Efter de har snakket og drukket te, indrømmer Adrian at ham og Ellinor har problemer og han beder Emma om hjælp. Emma ved ikke hvad hun skal gøre, da hun både gerne vil hjælpe sin bedste veninde, men også Adrian. Da de skal sige farvel opstår der et øjeblik da de giver hinanden et knus der varer lidt længere end det burde og de bliver begge to pludselig bliver meget bevidste om hinanden - Emma opdager at Adrian dufter af citrus og at det føles virkelig dejligt at blive holdt om af ham - dette øjeblik får konsekvenser!

Emma snakker med sin bedste ven, Markus, om alting og hun fortæller ham også om "mødet" med Adrian og han advarer hende om at gøre mere. Markus selv har altid eksperimenteret meget og da han en dag kommer til Emma og siger at han har prøvet at tage stoffer ved Emma ikke rigtig hvad hun skal gøre. Dette bliver ikke bedre da han tager stoffer med til dem begge og - selvom de er bedste venner - ender de med at gøre noget der måske kan ændre deres forhold for altid.

Bogen har Emma som jeg-fortæller, men selvom hun er hovedperson er der masser af sideløbende historier. Emmas kollega er varm på Markus, men hvordan vil deres forhold blive når Emma spøger i baggrunden? Emma finder også ud af hvorfor hendes forældre blev skilt dengang og hvorfor de har så svært ved at være i stue sammen. Samtidig kommer Emmas lillebror ud i problemer med nogle ubehagelige typer - der er bl.a. noget med en afklippet finger....

Jeg vil ikke karakterisere bogen som en børnebog, nærmere en voksen ungdomsbog, da den behandler temaer som unge i den alder går og tumler med - venskaber der pludselig bliver til mere, hemmeligheder, jalousi, stoffer og ikke mindst kærlighed.

En rigtig god og velskrevet bog, der fortæller historien om en skelsættende sommer for ikke kun Emma, men også for hendes venner og familie.

Fakta:
Forlag: Gyldendal
Udgivet i 2011
Original titel: Bara inte du
376 sider

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar