mandag den 14. april 2014

Jennifer Cody Epstein; Når himmelen falder ned


Jennifer Cody Epstein; Når himmelen falder ned

Jeg har længe ville læse denne bog, men synes ikke rigtig tiden har været der til at fordybe mig i den - det var den så nu! Jeg hørte først om bogen til bogcafe ved Aalborg Bibliotekerne, og jeg tænkte med det samme at det var en jeg bare måtte læse.

Historien udspiller sig før, under og efter 2. Verdenskrig - hvor vi følger forskellige personer. En amerikansk pilot, der skal være med til at bombe Japan, en japansk pige der oplever bombningen af Tokyo, en amerikansk dreng der er vokset op i Japan der bliver udsendt som tolk, samt deres forældre.

Det er en fantastisk historie om de lidelser krig sætter folk igennem - at fiske sin døde veninde op af en flod og ikke vil tro på hun er død, det er jo ubegribeligt at man kan overleve sådanne oplevelser.

Samtidig er det en utrolig historie om kærlighed. Pilotens kone har en ring som hun har arvet fra sin mor, som har arvet den fra sin mor - en "kom-hjem-til-mig-i-god-behold"-ring. Da han styrter ned i det japansk besatte Kina efter at have bombet Japan, bliver han taget til fange af den japanske piges far, som stjæler ringen - og tager hans liv.

På en gang er alle de historier man får fortalt i denne bog bundet utrolig smukt sammen - det er virkelig en pageturner og den bliver hos en, selvom man har vendt den sidste side.

Fantastisk!

Fakta:
Forlag: Gyldendal
Udgivet i 2013
Original titel: The Gods of Heavenly Punishment
Antal sider: 372 sider
Læst på dansk
Målgruppe: Voksen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar