mandag den 21. april 2014

Jo Nesbø; Sønnen


Jo Nesbø; Sønnen

Jeg har hørt meget godt om denne krimi - faktisk at det skulle være en af de bedst han har skrevet. Nu har jeg ikke læst andet af ham, så jeg kan ikke udtale mig om det faktum - men denne her er god, rigtig god!

Vi følger en fængselsindsat, der har et heroinmisbrug. Han påtager sig skylden for andres forbrydelser og som belønning for han alt det heroin han vil have. Hans store idol var hans far som var politibetjent, men da han begår selvmord under påskud af at være korrupt falder sønnens liv fra hinanden. Da han opdager at dette langt fra er sandheden sætter han jagten ind på at fange og straffe dem der har været skyld i hans og andres ulykkelighed.

Samtidig forelsker han sig for første gang, og har nu endelig noget at kæmpe for!

Vi følger også politiets jagt på ham. Vi ser gerningsstederne, ligene og sammen med politiet forsøger vi som læser at finde ud af hvad sønnens næste træk er. Politiet er ikke de eneste der kommer på sporet af ham - den narkobaron som i sidste ende styrer det hele, sætter også en hensynsløs jagt ind for at fange sønnen, inden han når at gøre mere skade.

Det er en hæsblæsende krimi, med afskyelige mord - en af de små "fisk" bliver fodret til nogle forfærdelige hunde og ender bestemt ikke livet rart. Det er velskrevet og flowet er fantastisk. Det er en page-turner - jeg sad i hvert fald og heppede på sønnen, også selvom han gør disse forfærdelige ting. Han vil jo bare have retfærdighed - er det så slemt?

Fakta:
Forlag: Modtryk
Udgivet i 2014
Original titel: Sønnen
Antal sider: 442 sider
Læst på dansk
Målgruppe: Voksen

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar