tirsdag den 13. maj 2014

Katie Cotugno; Kærlighed for fanden!


Katie Cotugno; Kærlighed for fanden

Før:
Reena Montero har været forelsket i Sawyer LeGrande, lige så længe hun kan huske - hans grønne øjne, det sandfarvede hår, det skæve, charmerende, selvsikre smil. Men selv om Reena og Sawyer ser hinanden næsten hver dag, har han aldrig lagt mærke til hende, ikke før ... De forelsker sig, vildt og besværligt, for bag det selvsikre smil opdager Reena mørkere sider af Sawyer. Og en dag er han væk, uden et ord, og Reena sidder tilbage. Sønderknust. Og gravid.

Efter:
Næsten tre år er gået, og Reena har fået en ny kæreste, og hun passer sin skole, sit arbejde og sin datter. Det er ikke det liv, hun havde drømt om, men det er okay. Så en dag, ud af det blå, dukker Sawyer op igen og skaber kaos i alt det, der var lige ved at falde til ro. Reena vil ikke have noget med ham at gøre, men der er tusind spørgsmål og en masse uafklarede følelser.

Sådan lyder teksten bag på denne ungdomsbog i Carlsen's Sonar-serie. Som man kan læse handler det om store følelser - og her tænker jeg ikke kun på kærlighed, men også forræderi og de følelser man står overfor når ens forælder bliver syg.

Reena havde forestillet sig et liv fyldt med eventyr og oplevelser - hun kæmper for at blive et år før færdig med high school og hun glæder sig rigtig meget til at komme væk fra den lille by de bor. Ikke mindst fordi tabet af hendes bedste veninde stadig fylder en del, men også væk fra de få muligheder der er. Hun er forelsket i Sawyer, og selvom hun føler at han ikke ser hende, er det dog ikke sådan - for det gør han, men han har fortidens valg at kæmpe med og det er ikke nemt.

De bliver kærester og selvom deres kærlighed er stor, er livet større - Sawyers mørke sider driver Reena til vanvid og hun ved ikke hvad hun skal gøre, for hun vil ikke miste ham. En dag er han væk og hun står efterladt tilbage, med knuste rejsedrømme og en datter i maven. Familien er bestemt ikke glade for den situation.

Da Sawyer kommer tilbage, kæmper hun med modstridende følelser - for selvom hun rasende over at han forlod hende, er hun samtidig (nogenlunde) glad for at han er kommet tilbage. Hendes familie er dog bestemt ikke glade for det, og da ulykken rammer hendes far, træder Sawyer til. Men de følelser alt det vækker i hende, ved hun ikke hvad hun skal gøre med, for hun har et liv nu - et okay liv, men hvad nu hvis .....

Dette er en rigtig fin ungdomsbog om den første forelskelse, om at blive gravid som ung og de valg man træffer for at blive mor/far. Man skifter mellem tiden, så et kapitel er før og et er efter og så fremdeles. Rigtig god, spændende og velskrevet!

Fakta:
Forlag: Carlsen
Udgivet i 2014
Original titel: How to love
Antal sider: 353 sider
Læst på dansk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar