lørdag den 31. maj 2014

Thomas Enger; Julie Moores onde arv


Thomas Enger; Julie Moores onde arv

Hendes far forsvandt sporløst i skoven for mange år siden, hendes mor er indlagt på den lukkede, og hendes bedste ven er en kat - så 16-årige Julie Moores liv er ikke ligefrem normalt. En aften, da nordlyset viser sig på himlen, beslutter hun at gå i faderens fodspor. Her finder hun en mystisk genstand, som giver hende mystiske kræfter, og lidt efter lidt åbnes der for en serie af hemmeligheder fra hendes fortid. Julie havner i stor fare, da hun prøver at finde ud af, hvad der egentlig er foregået i hendes familie. Samtidig begynder hendes kat at blive gange for hende. Og ude på taget har 13 ravne slået sig ned, og de følger Julies mindste bevægelse med iskolde øjne ...

Sådan lyder teksten bagpå Thomas Engers (Skindød, Fantomsmerte, Blodrus) nye ungdoms thriller. Jeg har hørt at hans krimier skulle være rigtig gode, så jeg håbede at det nok havde smittet lidt af på den her.

Spændende er det i hvert - og hæsblæsende! Man sidder næsten og gisper efter vejret flere gange. Vi følger som sagt Julie Moore, der bor sammen med sin bedstefar på en nedlagt gård. En dag beslutter hun sig for at gå en tur i skoven, hun følger et mystisk lys og falder ned i et hul. Hun vågner 2 dage senere, men med følelsen af at der kun er gået få timer. Den mystiske genstand som hun fandt i hullet tager hun med sig da hun går - og det skal få fatale følger! For hun er ikke den eneste der kender til pennen, som lå i etuiet. Nogen vil hende ondt!

Da hendes bedstefar ender på hospitalet beslutter Julie sig for selv at efterforske hvad der er sket i hendes familie - og det er bestemt ikke småting! Hun begiver sig ud på en rejse, der skal fører hende langt væk fra hendes hjemby, og til en hule i gammel vulkan, hvor den største overraskelse af alle venter hende.

Julie er en outsider i skolen, hun bliver mobbet og har ikke mange venner, men pennen giver hende mærkelig evner, som hun til at starte med bruge forkert, men jo mere hun graver, jo mere overbevidst bliver hun om at hun skal forsøge at handle i det godes tjeneste!

Dette er en virkelig god ungdoms thriller/krimi - der er ikke skruet ned for tempoet og handlingen udspiller sig over få dage. Der sker noget hele tiden, og som læser bliver man bare ved med at bladre til man ikke kan bladre mere - øv! Den vil være rigtig god til de 13-16 årige der vil læse noget andet end fantasy, men stadig noget med en smule magi og mystik.

Fakta:
Forlag: Alvilda
Udgivet i 2014
Original titel: Den onde arven
Antal sider: 312 sider
Læst på dansk
Målgruppe: 13-16 år

Ingen kommentarer:

Send en kommentar