fredag den 30. maj 2014

Jessica Brody; Unremembered - uden minder


Jessica Brody; Unremembered - uden minder (Unremembered, #1)

"Freedom Airlines' Flight 121's tragiske styrt over Stillehavet i aftes er fortsat omgærdet af mystik. Eksperter arbejder i døgndrift på at identificere den foreløbig eneste overlevende passager, en sekstenårig pige. Læger på hospitalet i Los Angeles, hvor den unge kvinde er indlagt, bekræfter, at hun lider af omfattende hukommelsestab og ikke kan huske noget forud for ulykken"

Ingen ved, hvem pigen er, hvordan hun slap fra flystyrtet med livet i behold, og hvorfor hun hverken står opført på passagerlisten eller i nogen offentlige registre.

Netop som hun er ved at forlige sig med, at hun er helt alene i verden, dukker en ung mand op ud af den blå luft. Han påstår, at de kendte hinanden før flystyrtet. Og at de var forelskede. Men kan hun stole på ham ...?

Prøv at forestille jer at vågne på et stykke vraggods fra et fly. Kold. Våd. Alene. Og uden nogen erindring om at have været med flyet? Det er netop det som "Violet" oplever. Sygeplejersken på hospitalet kalder hende Violet fordi hendes øjne er lavendelfarvede. Violet kan intet huske, om noget som helst! Hun ved ikke hvad en mobiltelefon er eller en bil. Hun kan snakke alverdens sprog og er rigtig god med tal - hvorfor ved hun ikke.

Hun bliver sat i pleje hos en sød og venlig familie. Deres søn, Cody, bliver Violets plejebror og fortrolige i kampen om hendes minder og hukommelse, men selvom de bliver venner, er det ikke sikkert at Violet kan stole på ham.

Hun ved heller ikke om hun kan stole på den mystiske Zen der bliver ved med at dukke op og forklare hende at de har kendt hinanden, stolet på hinanden, ja, endda elsket hinanden. Da han ved hjælp af fremmed teknologi viser Violet hendes minder, begynder brikkerne at falde på plads. Hun er ikke Violet, men Seraphina. En forsøgsperson. Fra fremtiden.

Da Zen bliver kidnappet af mændende bag Seraphinas opvækst, må hun træffe et valg - vil hun hjælpe ham eller flygte?

Denne bog skuffer ikke! Har glædet mig længe til at læse den, og nu glæder jeg mig til fortsættelsen. Den er spændende og virkelig fangende - man æder den råt. Den er velskrevet og man føler virkelig hvor forfærdeligt det må være ikke at kunne huske noget som helst, om noget som helst, men være i stand til at kunne alt muligt, som der ikke er nogen logisk forklaring på. Læs den hvis du vil have en god sci-fi-fantasy bog!

Fakta:
Forlag: Alvilda
Udgivet i 2013
Original titel: Unremembered
Antal sider: 331
Læst på dansk
Målgruppe: 14-16 år

Ingen kommentarer:

Send en kommentar