tirsdag den 13. maj 2014

Mark Lawrence; Prince of Thorns


Mark Lawrence; Prince of Thorns (The Broken Empire, #1)

From being a privileged royal child, raised by a loving mother, Jorg Ancrath has become the Prince of Thorns, a charming, immoral boy leading a grim band of outlaws in a series of raids and atrocities. The world is in chaos: violence is rife, nightmares everywhere. Jorg has the ability to master the living and the dead, but theres is still one thing that puts a chill in ham. Returning to his father's castle Jorg must confront horrors from his childhood and carve himself a future with all hands turned against him.

Jeg faldt over denne bog på Instagram og synes den lød spændende og at forsiden var vildt fed! Vi følger den 14 årige prins Jorg der har bestemt sig for at han vil være konge når han bliver 15, og han er bestemt godt på vej. Ved at myrde og plyndre sig igennem landet opnår han respekt og magt, men ikke tilnærmelsesvis så meget som sin far og dette piner ham. For at han ved at han er nødt til at vende hjem og stå ansigt til ansigt med sine dæmoner.

Hans velkomst er ilde set og kongen er tydeligvis ikke tilfreds med sin søn og arving - han har giftet sig igen efter Jorgs mor og bror blev brutalt myrdet, alt imens Jorg sad fast i en tornebusk og selv var ved at dø. Kongens nye dronning er gravid og kongen ser helt klart helst sin ufødte søn overtage tronen i stedet for Jorg. Derfor giver kongen Jorg en umulig opgave, men Jorg giver ikke så nemt op.

Da han, på tærsklen til at dø, opdager sandheder om sig selv og at han måske ikke altid har handlet efter sit eget hoved, gør Jorg oprør - han stikker af fra kongen igen og tager selv magten i et nærtliggende kongerige - for konge vil han være!

Det er en meget brutal og blodig affære denne bog, der bliver bestemt ikke sparet på detaljerne, nogle gange er det lidt for meget, men jo længere ind man kommer, jo mere vænner man sig til det. Den er dog spændende og man sidder hele tiden og tænker på hvad Jorg nu vil gøre - for det er bestemt ikke nemme situationer han kommer i. Han kæmper - både fysisk og psykisk, for tornene har gjort ved ham og det samme har en magiker. Og når der er magi med i spillet, kan man så overhovedet vinde?

Fakta:
Forlag: Voyager
Udgivet i 2011
Antal sider: 384 sider
Læst på engelsk (ikke oversat)
Målgruppe: Teenager/voksen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar