lørdag den 15. august 2015

E. Lockhart; Vi var løgnere


E. Lockhart; Vi var løgnere

Bagsidetekst:
Vi er Sinclair-familien. 
Inden lider nød.
Ingen har uret.
Vi bor, i hvert fald om sommeren, på en privat ø ud for Massachusetts kyst.
Det er muligvis alt, hvad du behøver at vide.
Bortset fra, at nogle af os er løgnere.

Cadence Sinclair Eastman har det det hele. Det helt rigtige efternavn. Det helt rigtige udseende. En fyldt bankbog og en strålende fremtid foran sig.

Eller, det havde hun i hvert fald for to år siden. Det var ingen ulykken der gjorde hende sløj, gav hende hovedpiner hun troede hun skulle dø af og som ændrede hele familien. Cadence husker ikke meget fra ulykken og nu to år efter skal hun for første gang besøge øen. Hun glæder sig til at gense familien, især Johnny, Mirren og Gat - fætter, kusine og bonusfamiliemedlem.

Den sommer for to år siden gik det op for Cadence at hun var forelsket i Gat. Det gik også op for hende at familien var splittet og besat af penge og værdier. Det hun ikke husker er hvilken tragisk ulykke der gik forud for hendes uheld.

Cadence er dog fast besluttet på at det er denne sommer hvor hun vil have svar på alle sine spørgsmål, ligegyldigt hvor ondt det kommer til at gøre!


"Vi var løgnere" var overhovedet ikke som jeg havde troet. Jeg ved ikke helt hvad jeg havde forventet, men i hvert fald ikke det her. I starten var jeg meget forvirret, mest af alt fordi Cadence også var det. Man får oplysninger lidt i øst og vest og det var svært for mig at sætte dem sammen til noget brugbart. Jeg var dog godt klar over at det måtte være sket noget forfærdeligt, siden ingen i familien ville snakke om det - også selvom det er deres måde at håndtere tingene på.

I starten troede jeg egentlig også at den ville være ensformig og forudsigelig, men det synes jeg overhovedet ikke den er, nu hvor jeg er færdig med den. Slutningen havde jeg slet ikke set komme og plottet er virkelig godt bygget op - jeg fattede i hvert fald ikke mistanke.

Jeg vil ikke sige så meget andet, end at du skal læse den! Det er en meget anderledes ungdomsbog end så meget andet af det der er fremme lige nu og det er forfriskende!

Fakta:
Forlag: Høst & Søn
Original titel: We Were Liars
Udgivet i: 2013 (på engelsk) og 2015 (på dansk)
Antal sider: 229
Læst på dansk
4 ud af 5 stjerner

1 kommentar: