søndag den 9. august 2015

Zoe Sugg; Girl Online


Zoe Sugg; Girl Online

Bagsidetekst:
Penny har en hemmelighed.
Ingen ved, at det er hende, som er bloggeren Girl Online. På bloggen kan hun dele sine inderste tanker og følelser og være helt sig selv. Hun skriver anonymt om skolen, drenge, sin skøre familie og de panikanfald, som fylder mere og mere i hendes liv. Penny får sit livs eventyr, da hendes familie tager hende med til New York. Her møder hun den smukke guitarist Noah, som er alt, hvad hun nogensinde har grømt om. Men Noah har også en hemmelighed. En hemmelighed som vender op og ned på Pennys liv.

Penny er en helt almindelig teenager. Hun bor sammen med sine forældre i Brighton, går i skole, hænger ud med sin bedste ven Elliot og så elsker hun at fotografere. I al hemmelighed har hun startet bloggen Girl Online hvor hun fortæller anonymt om sit liv - både op og nedture.

For Penny har det svært - hun er forelsket i Ollie, men hver gang han er i nærheden går hun helt i baglås, hun føler hun er ved at vokse fra sin tidligere bedste veninde, Megan og så er Penny ramt af panikanfald efter hun har været i en trafikulykke. Alt dette fortæller hun om på bloggen og hun føler virkelig at det hjælper hende.

Pennys forældre har en bryllupsplanlægningsfirma og da de får et job i New York, kunne det ikke passe bedre, for Penny har brug for at komme væk - langt væk! I New York møder hun Noah. Hun opdager ham ved at han sidder helt for sig selv og spiller guitar på det hotel hvor brylluppet skal holdes. Med det samme kan Penny mærke at der er noget helt specielt over Noah og jo mere de hænger ud sammen, jo mere klikker de og Penny indser at hun nu for alvor er forelsket. Det er som om Penny kan fortælle ham alt og at han kan fortælle hende alt ... næsten...

For da Penny har taget afsked med Noah og er kommet hjem begynder Pennys lykkelige boble af kærlighed, nyfunden selvrespekt og glade tanker, at gå i stykker og pludselig befinder Penny sig i et vaskeægte trekantsdrama der udspiller sig på nettet, hvor det er umuligt at tage noget tilbage når først det er delt. Penny må bruge al sin nyfundne styrke på at fortælle sin side af sagen og reparere de skader der er sket.


Jeg har hørt og læse rigtig meget om denne bog - både gode og mindre gode ting, for at være helt ærlig. For mig holder bogen hvad den lover. Jeg havde forestillet mig en hyggelig kærlighedshistorie med en masse drama og et par våde øjne en gang i mellem - og på de punkter lever bogen op til hvad jeg havde forventet.

Historien er forholdsvis simpel: pige med en hemmelighed, møder dreng med en hemmelighed, de forelsket sig, deres hemmeligheder bliver afsløret og ... ja, det må I selv læse.

Sproget fungerer godt, det er nemt og ligetil og jeg var godt underholdt hele vejen igennem. Historien er ikke alt for lyserød og tuttenuttet, men lige tilpas sød og hyggelig.

Hvis du trænger til en god sommerbog, der efterlader dig varm om hjertet, så kan den her klart anbefales!

Tak til Gyldendal for anmeldereksemplaret!

Fakta:
Forlag: Gyldendal
Original titel: Girl Online
Udgivet i: 2014 (på engelsk) og 2015 (på dansk)
Antal sider: 372
Læst på dansk
4 ud af 5 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar