fredag den 28. august 2015

Gail Carriger; Forbandelsesbryder


Gail Carriger; Forbandelsesbryder (Soulless, #2)

Bagsidetekst:
Alexia er bestemt ikke tilfreds med sin ægtemand, varulvealfa og greve af Woolsey, da han uden varsel stikker af til Skotland og efterlader hende med et helt regiment soldater der er ved at slå lejr i deres forhave. Endnu værre bliver det, da hendes veninde, Miss Hisselpenny, forelsker sig og bliver forlovet ... med to forskellige mænd. Samtidig rammes Londons overnaturlige af en mystisk påvirkning som gør dem dødelige. Det bliver Alexias opgave, som dronningens muhjah, at finde dens kilde og eliminere den, og da det står klart at denne kilde er på vej i samme retning som hendes ægtemand, beslutter hun sig fora t rejse til Skotland. Naturligvis med al den stil som passer sig for en engelsk lady ...

Der er gået tre måneder siden Alexia giftede sig med lord Conall Maccon, og derved blev lady og grevinde. Alt er godt. Lige indtil en morgen hvor Alexia bliver vækket af sin ægtemand som skælder ud på et af deres spøgelser. Der er sket underlige ting og greven tager hastigt afsted for at undersøge det nærmere. Alexia selv skal også til byen for at mødes med de andre i skyggeparlamentet, hvor hun også får de forfærdelige nyheder at vide - der er noget der gør de udødelige, dødelige!

Alexia mistænkes fordi hun har denne evne, men hendes evne er kun aktiv når hun rører ved personen. Alle er i alarmberedskab og da greven en morgen er væk, taget til Skotland, uden at fortælle det til sin hustru, må Alexia tage sagen i egen hånd.

Snart er hun også på vej til Skotland, men bestemt ikke alene og heller ikke i det rejseselskab hun helst ville være, men det kan hun ikke ændre på. Vejen til Skotland er lang og det er ikke ligefrem en behagelig rejse, ej heller er den velkomst der venter dem så snart de ankommer. For her er hemmeligheder som greven ikke har delt med sin hustru og også her er de udødelige dødelige.

Kan Alexia nå at regne det hele ud før det er for sent og hvem kan hun stole på i sit følge?


Jeg var meget fascineret af første bind i denne serie, jeg havde ikke læst noget i steampunk-genren før, men synes det er et spændende univers. Denne bog fortsætter i samme stil som den første, jeg er især vild med sproget og humoren. De skiftende synsvinkler igennem bogen gør at handlingen aldrig bliver trukket i langdrag og er med til at holde et højt tempo.

Hvis du i humør til fantasy, varulve, vampyrer og andre magiske væsner blandet med et velfungerede, flydende sprog og en ikke særlig højtidelig humor, så læs den her serien. Jeg kan på det varmeste anbefale den - og kom så med resten af serien!

Tak til Tellerup for anmeldereksemplaret!

Fakta:
Forlag: Tellerup
Original titel: Changeless
Udgivet i: 2010 (på engelsk) og 2015 (på dansk)
Antal sider: 411
Læst på dansk
5 ud af 5 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar