fredag den 10. august 2018

Teri Terry; Afsløring [Reklame]

Teri Terry; Afsløring (Mørkt stof, #2) [Sponsoreret af Gyldendal]

Bagsidetekst:
Epidemin
Årsag: Ukendt
Kur: Ingen
Dødsrate: 95%

De 5% der har overlevet er til fare for resten af befolkningen. Indberet dem øjeblikkeligt!

Epidemien spreder sig, og de få overlevende bliver jagtet som hekse, for myndighederne frygter, at de har fået særlige evner.

Kai søger desperat efter Shay, som snød ham og forsvandt for at melde sig selv til myndighederne.

Shay holdes fanget med en gruppe af overlevende, og sammen prøver de at finde ud af, hvorfor epidemien brød ud. Men der er mange, som ønsker dem ondt, og sandheden bag epidemien viser sig at være sprængfarlig.

Teri Terry er en forfatter man skal holde øje med. Jeg har læst alt af hende der er blevet oversat og jeg synes bare det bliver bedre og bedre. Hendes dystopiske historier er både skræmmende og tankevækkende. Hun skriver med indlevelse og man er ikke i tvivl om hvilket sindelag karaktererne er i. Hvis du endnu ikke har læst noget hende, så vil jeg varmt anbefale hende. Start med "Slated"-serien og læs så denne - for den, det er hårrejsende!

Intet menneske - ungt eller gammelt - burde opleve det der sker i denne bog. Epedimien breder sig for hvert sted Shay har været (tror hun) og hun træffer en vanskelig beslutninger, der meget vel kan være enden på hende og Kais forhold. Da Kai sætter efter Shay følges han med en mand der har mistet sin familie - og den beskrivelse af hans sorg, rådvildhed og fortvivlelse gik lige i hjertet på mig. Jeg fik så ondt af ham. Jeg fik ondt at Kai der, endnu engang, er blevet efterladt og Shay for at skulle træffe den beslutning - især fordi den var helt forkert. Det er ikke Shays skyld! Langtfra. Men når ingen tør sige sandheden, er det let af drage forhastede konklusioner.

Der er mange halve sandheder og løgne i denne bog og det er så fedt at læse, fordi man som læser hele tiden skal være opmærksom på hvilke informationer man får. Da sandheden gik op for mig, havde jeg mest af alt lyst til at kyle bogen væk, fordi jeg synes det hele virkede så forkert og uretfærdigt (havde samme følelse omkring slutningen, men jeg siger ikke mere om det!). Alle de kampe og alle dem som er døde kunne næsten have været undgået, hvis sandheden var kommet frem før. Hvis bagmændene stod frem og sagde sandheden, men folk ville nok ikke forstå det. Selv da Kai og Shay opdager sandheden har de svært ved at fordøje det - de gør det i hvert fald på to meget forskellige måder. Begge må dog ofre sig for sandheden og jeg frygter at det kan komme til at koste dem dyrt i sidste ende. Hvor meget kan man ofre før man giver afkald på ens egen integritet?

Jeg er virkelig spændt på at se hvor vi kommer hen i næste bind. Der er nemlig et kapitel der bliver afsluttet med et brag, men det efterlader et stort hul både hos Kai og Shay - og igen handler de på to meget forskellige måder. De vil dog begge to gerne finde frem til sandheden, jeg håber dog at deres veje krydses igen - jeg kan ikke lide at se dem som uvenner. Samtidig er jeg spændt på hvad der skal blive af de overlevende efter epidemien. Hvor mange af dem får ekstra evner? Evner som måske både kan redde dem og få dem eftersøgt. Der er lidt "Heroes" over det - også over den følelse bogen giver. En krybende panikfølelse op af rygsøjlen, en uforklarlig fornemmelse af, at der er mere mellem himmel og jord, at man ikke kan stole på nogen - heller ikke dem man elsker og at alt ikke går godt. Jeg glæder mig til se hvad det ender med. Jeg må indrømme at jeg frygter det værste - har jeg mon ret?


Tak til Gyldendal for anmeldereksemplar.

Fakta:
Forlag: Gyldendal
Original titel: Deception
Udgivet i: 2018 (på engelsk og dansk)
Antal sider: 397
5 ud af 6 stjerner

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar