fredag den 26. juni 2020

Roshani Chokshi; Aru Shah og sjælesangen [Anmeldereksemplar]

Roshani Chokshi; Aru Shah og sjælesangen [Anmeldereksemplar fra Straarup & Co.]

Bagsidetekst:
Aru Shah er kun lige ved at få styr på alt det her Pandavahalløj, da der pludselig opstår panikstemning i Det Overjordiske. Kærlighedsgudens bue og pil er blevet stjålet, og tyven har ikke tænkt sig at lege Amor med dem. I stedet bruger forbryderen våbnene til at forvandle mennesker til hjerteløse zombie-dræbermaskiner. Og som om det ikke var nok, bliver Aru anklaget for at være tyven. Hvis ikke hun skaffer buen og pilen inden ti dage, bliver hun smidt ud af Det Overjordiske. For altid.

Aru bliver dog ikke sendt ud på opgaven alene. Hun og hendes Pandava-søster Mini skal følges med Brynne, en megastærk pige, som ved mere, end hun giver udtryk for. Den fjerde følgesvend er Aiden, drengen, som bor i huset over for Aru, og som gemmer på en hel del hemmeligheder. Sammen skal de fire kæmpe mod dæmoner og rejse gennem et glitrende og livsfarligt slangerige, blot for at finde ud af at deres fjende slet ikke var den, de troede.

Men Arus største udfordring er måske hendes eget sind, for hun kan stadig høre Den Sovende hviske ordene: Det var aldrig meningen, at du skulle blive en helt ... 
Vil det lykkes Aru at bevise, han tog fejl?

Jeg har stadig ikke fået læst bøgerne om Percy Jackson (jeg ved det, jeg ved det, men det kommer forhåbentlig en dag), tilgengæld har jeg læst bøgerne om Magnus Chase og sjældent har jeg været så godt underholdt. Især Søren er genial. Jeg er vild med Rick Riordans måde at skrive på og ikke mindst al den humor han får sneget ind i sine bøger.

Dette er ikke en bog skrevet af Rick Riordan, men han har været inde over den. Han har selv skrevet om flere mytologier, og nu giver han så andre forfattere mulighed for at skrive om deres. Roshani Chokshi skriver om den indiske mytologi. Som barn var jeg vild med DRs radiospil om de forskellige mytologier, og jeg har hørt "Verdens tag" rigtig mange gange. Derfor kender jeg en smule til den indiske mytologi og har altid fundet den meget interessant. Nu kan jeg rigtig dykke ned i både de kendte guder og mindre kendte guders historie.

Som med Magnus Chase-bøgerne, er disse fyldt med action, fantastiske karakterer og ikke mindst en masse humor. Jeg er vild med Arus måde at se verden på og hendes sarkastiske kommentarer. Hendes venner er originale, specielle og nogen man helt klart ville ønske sig som back-up hvis man selv skulle ud på en farefuld mission.

Der er action for alle pengene - i og med at handlingen kun strækker sig over 10 dage, har Aru og vennerne fart på. De står ikke stille og flere gange bliver man lidt forpustet over alt det de skal. Men det hele fungerer virkelig godt. Der er et godt samspil mellem vennerne. Man får en god fornemmelse af deres styrker og svagheder. Hvordan de både tester, men også støtter hinanden i deres mission. Selvom de er venner, kan de godt være uenige om hvordan deres prøvelser skal gribes an, men også dette løser de.

I det hele taget er det meget underholdende læsning og jeg sad og smålo for mig selv flere gange. Hvis man tidligere har læst bøgerne om Magnus Chase (og sikkert også Percy), skal man ikke snyde sig selv for denne serie. Den har helt klart potentiale!

Tak til Straarup & Co. for anmeldereksemplar.

Fakta:
Forlag: Straarup & Co
Original titel: Aru Shah and the Song of Death
Udgivet i: 2019 (på engelsk) og 2020 (på dansk)
Antal sider: 424
5 ud af 6 stjerners

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar