mandag den 17. maj 2021

C. G. Valentin; Som møl om Månen [Anmeldereksemplar]

C. G. Valentin; Som møl om Månen (Skæbnestunder, #1) [Anmeldereksemplar fra forfatter]

Bagsidetekst:
Kathleen er mor til Sally og er netop kommet ud af et forhold til datterens far. Da hun begiver sig ud i datinglivet på ny, konfronteres hun med fortidens dæmoner. Samtidig banker nutiden på døren i form af søsterens karatetræner. Kath står over for en skillevej. Hvilken skæbnestund skal hun vælge?

"Deres mor er en engel, min lysende engel. Hun er som månen for mig, hvis jeg var et møl." Jeg griner til Harry. En rumlende latter bobler op ad hans massive brystkasse.
"Bliver du nu pludselig poetisk?"
"Jeg kan være ret så poetisk." Hurtigt tørrer jeg en lille dråbe væk fra øjenkrogen. "Det var sådan, jeg scorede månen."
Harrys latterbrøl sender en varm bølge igennem mig, og jeg ler højt.


Jeg vil starte med at sige at dette er et tilfælde af "døm ikke bogen på coveret"-syndrom. Bogen og historien blev solgt til mig af bagsideteksten - ikke forsiden. Jeg undskylder på forhånd til grafikeren, men jeg synes forsiden er kedelig og ikke særlig appellerende.

Jeg var også lidt lunken over historien til at starte med. Jeg synes den var lidt tam og forudsigelig. Jeg brød mig ikke særlig meget om Kath. Jeg synes hun var irriterende og en smule, ja, tomhjernet måske endda. Samtidig kunne jeg ikke lade være med at tænke på Rhysand når jeg læste beskrivelserne af Ryland - mon der er fundet lidt inspiration der?

Heldigvis blev det hele markant bedre et stykke inde i historien. Kaths tanker omkring hendes mulige fremtid med Cameron eller Ryland virker troværdige og relaterbare. Jeg kan godt lide at vi hører fra dem alle, men at det er Kath der er hovedfortælleren af historien. Vi lærer om Cams usikkerhed over at skulle bejle til Kath, Ryland der ikke vil indrømme hvad han føler og derfor ender med at begå katastrofale fejl og Kath der skal navigere i det hele.

Min sympati for Kath vokser også jo længere ind i historien. Jeg lærer hende bedre at kende og derfor forstår jeg bedre hendes valg. Samtidig viser det sig, at det liv hun har valgt, ikke er uden prøvelser og sorg - men mon ikke der er lys for enden af tunnellen?

Jeg giver bogen fire stjerner og grunden til at den ikke får flere, er de begyndervanskeligheder jeg synes historien havde samt forsiden. Men! Når det så er sagt, så er det bestemt en hjertevarm, underholdende og meget følelsesladet historie. Jeg sad i hvert fald med en stor klump i halsen til sidst og indrømmet, jeg havde ikke forventet at den skulle ramme så hårdt, men det gjorde den.

Tak til forfatteren og forlag for anmeldereksemplar.

Fakta:
Forlag: Nelumbo
Udgivet i: 2021
Antal sider: 292
4 ud af 6 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar