søndag den 8. marts 2015

Fantasyfestival


Fantasyfestival 7. (og 8.) marts 2015

I denne weekend er Esbjerg Conference Hotel forvandlet til et sandt mekka for bogelskere, nærmere bestemt fantasy-elskere! Jeg var dernede i går sammen med nogle skønne kollegaer. Jeg havde vundet to billetter, men ellers var vi afsted i arbejdsøjemed - selvfølgelig fordi vi alle sammen har en eller anden form for kærlighed til fantasy, om det er bøger, rollespil eller brætspil. Det var min første bogmesse, så jeg var meget spændt på hvordan det ville være - jeg kan med sikkerhed nu sige, at det bestemt ikke bliver min sidste!

Jeg havde forberedt mig - jeg havde tre bøger med hjemmefra, som jeg håbede at få signeret.


Det var disse tre jeg havde med i rygsækken. "Skyggernes bog" af Haidi Wigger Klaris, "Troldmandens Søn" af Cecilie Eken og "Alanna" af Tamora Pierce. "Skyggernes bog" udkom i går, men jeg har været så heldig at få tilsendt et anmeldereksemplar af Tellerup (mange tak!). "Troldmandens Søn" var Cecilie Ekens debutroman og den har en helt særlig betydning for mig. Jeg har ikke tal på alle de gange min mor har læst den højt for mig, og hvor mange gange jeg efterfølgende selv har læst den. Jeg har desværre lånt mit eget eksemplar ud og aldrig fået det tilbage (hulk snøft!), men mine forældre havde fundet den på internettet og jeg fik den i julegave. Jeg kunne se og mærke på Cecilie da jeg stod foran hende med bogen, at hun blevet meget rørt over at se den og over at den betød så meget for mig!Så nu betyder den bog endnu mere for mig og jeg har besluttet mig for meget snarligt at læse den igen! Hvis I ikke har læst den, så skynd jer på biblioteket og lån den, den vil ikke skuffe jer!

Den tredje bog, "Alanna", håbede jeg også at få signeret. For Tamora Pierce var nemlig i Danmark for første gang!!!! Så det var forståeligt nok det helt store trækplaster til denne messe og det var virkelig en oplevelse. Jeg må krybe til korset og indrømme at jeg kun har læst Løvindens Sang-serien, men jeg elskede den! Så jeg skal helt sikkert læse resten på et eller andet tidspunkt. Der var også massiv kø da hun skulle signere bøger, men vi havde heldigvis fået en god plads.


Mig der venter spændt på Tamora Pierce der skriver på mit visitkort
Dorthe (til venstre) og Anine (til højre) med Tamora Pierce
Pia med Tamora PierceDet var også en god oplevelse at hilse på Haidi Wigger Klaris, som debuterede i går med "Skyggernes bog" ved Tellerups forlag. Den var også i rygsækken og jeg blev meget glad for at Haidi ville skrive i den samt at snakke med hende om hvor glad og spændt hun var! Det er altid sjovt at møde dem man snakker med online, i virkeligheden.Udover at være total starstruck over at møde alle disse fantastiske forfattere, var vi også inde og høre tre oplæg. Først var vi inde og høre Nicole Boyle Rødtnes. Hun fortalte om hvordan hun blev forfatter, om nogle af sine bøger, bl.a. "Skeletter i skabet"-serien, "Elverskud" og "Zombi-jæger". I år har jeg anmeldt bogen "Hul i hovedet".


Efter at have stået i kø til Tamora Pierce, ilede vi til foredrag med Cecilie Eken. Hun fortalte også om sin vej til den første udgivelse, kampen med den næste, om hvordan hun har fundet sin egen stil og om hvor fedt det er at lege Gud i historierne. Det var også spændende og interessant, især når man selv har skrevet meget som ung. Jeg blev helt fristet til at forfølge mange af mine egne ideer til historier og til at skrive videre på historier, jeg aldrig har fået skrevet færdigt...

Cecilie Eken læser højt af "Det levende sværd"


Herefter var det tid til foredrag med Tamora Pierce og hun fortryllede os med oplæsning fra sin kommende udgivelse. Derefter svarede hun på spørgsmål, om alt mellem himmel og jord, bl.a. hvordan det gik med killingerne (?), om hvem af George og Jonathan (fra Løvindens Sang) hun ville have valgt hvis hun var Alanna, om hvor hun får sin inspiration fra og meget mere. Det var rigtig spændende at høre på, selvom det krævede lidt koncentration, da det jo foregik på engelsk.

Tamora Pierce læser højt
Undervejs i løbet af dagen fik vi også shoppet - det var godt vi holdt tæt ved indgangen, så vi kunne gå ud med de tunge bogposer!

Jeg fik købt:
Pittacus Lore; Jeg er nummer fire (Arven fra Lorien, #1)
Pittacus Lore; De seks garder (Arven fra Lorien, #2)
Patricia Briggs; Dragevogteren (Legenden om Hurog, #1)
Patricia Briggs; Dragebold (Legeden om Hurog, #2)
Cynthia Hand; Vejen til Helvede (Unearthly, #3)Derudover fik jeg endelig fat i den ultimative paraply! Nemlig den fede sorte paraply med den lilla lynhimmel indeni - den er så fin!Og ikke mindst en plakat med den flotte forside til "Alanna", som helt sikkert har fortjent en plads på væggen i biblioteket!


Alt i alt var det en rigtig god dag, med mange indtryk, mange historier, smil og latter. Hvis Fantasyfestivallen bliver gentaget, skal jeg helt klar med igen!

6 kommentarer:

 1. Åh, sikke skønne billeder og ord. Det lader virkelig til at have været en stor oplevelse.

  Jeg har aldrig selv læst noget af Pierce, men det fortryder jeg lidt, nu når internet giver genlyd af beundrende og glade fans.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var helt bestemt en stor oplevelse!

   Som skrevet, har jeg ikke læst andet end Løvindens Sang, så jeg kan ikke sige om noget af det andet er bedre, men jeg synes i hvert fald at den er et must :)

   Slet
 2. Det lyder som en skøn skøn oplevelse!
  Jeg er så ked af, at jeg ikke selv kunne deltage :(

  SvarSlet
  Svar
  1. Mon ikke de gentager det til næste år, så må du se om du ikke også kan komme afsted :)

   Slet
 3. Det lyder som om du fik noget ud af det. Jeg er også rigtigt glad for at jeg tog derned. Havde selv 2 gode dage ☺

  SvarSlet
  Svar
  1. Var der kun om lørdagen, men det var en rigtig dejlig dag :)

   Slet