søndag den 29. marts 2015

Jana Oliver; Foretold
Jana Oliver; Foretold (The Demon Trappers, #4)

Bagsidetekst:
The end is most definitely nigh ...

Riley Blackthorne has always known that fellow Demon Trapper Denver Beck had a chequered history, but she's not prepared for what it means to be in love with a guy with this many dark secrets. Now that he's finally admitted to himself that he's in love with her too, there's no more hiding the truth about his past. And as it turns out, fending off a demon apocalypse is nothing compared with what's to come ...

Advarsel - spoilers kan forekomme!

Riley er stadig såret efter Becks afvisning, men hun er dog mere fast besluttet, end nogensinde før, at hun ikke vil give op. Hun elsker ham og hun ved at han også elsker hende, selvom han har en mærkelig måde at vise det på. Da Beck bliver nødt til at tage til hjem til sin fødeby for at sige farvel til sin dødende mor, får Riley besked på at tage med ham. Beck er dog bestemt ikke glad for denne ordning, da han ikke just er elsket af alle i sin hjemby og han vil ikke have at Riley skal kende alle de mørke hemmeligheder han har holdt skjult for hende.

Beck har været involveret i et mord på to af sine barndomsvenner, eller det tror han i hvert fald selv. Han har nemlig ingen erindring om at have slået dem ihjel, men hele byen er overbevidst om at det var ham der gjorde det. Man har aldrig fundet ligene og Beck var den eneste overlevne. Beck selv er vildrede over om at han virkelig gjorde det, for hvis han gjorde - vil Riley så stadig elske ham? Samtidig med at Beck skal håndtere at ingen i byen vil snakke med ham, skal han også sige farvel til sin mor, som er en rigtig led kælling (ja, undskyld, men det er hun!). Hun har flere gange jaget en kæp i hjulet på Becks lykke og han vil ikke lade hende vende Riley imod ham, men Riley er ikke sådan at slå ud - hvilket han egentlig burde have vidst.

Alt er dog ikke som det ser ud, og pludselig befinder Beck sig i en hjælpeløs situation hvor Riley er den eneste der kan redde ham.

Da Riley vender hjem til Atlanta er hun i større fare end nogensinde før. Ori begynder at træne hende i at slå dæmoner ihjel. Da han ejer hendes sjæl kan han gøre med hende hvad han vil, og hun kan derfor ikke sige nej når han ved hjælp af magi hiver hende ud af sengen om natten og rundt til forskellige steder for at kæmpe. Riley ved stadig ikke om hun kan stole på ham, men hun har intet andet valg. Dæmonerne er voldsommere end før og da det endelig slag skal stå, må hun stole på Oris træning, men også på at hendes venner vil hjælpe hende. Deriblandt Beck, som, uden at Riley ved det, også har lavet aftaler med fjenden. Denne aftale skal vise sig at være skæbnesvanger for alle, især ham selv og Riley.

Selvom dramaet og problemerne mellem Riley og Back er store i denne del af serien, og kampene mod dæmonerne er voldsommere end før, så er der alligevel plads til en hel del kærlighed. For Beck og Riley finder endelig (ENDELIG!) ud af det og jeg indrømmer gerne, at det varmede mit hjerte rigtig meget! For de har efterhånden været så meget igennem begge to, at de virkelig fortjener noget kærlighed!

... He pushed a lock of hair behind her ear, his gaze remarkably render. 
"I want nothin' more than to scoop you up in my arms, and carry you to my bed." 
"And then ..." she whispered, her heart beating faster now. 
What would it be like to feel his kin against hers? 
"Then I'd show you what it means to be loved by a Southern boy." 
His face filled with a sultry grin. "
It wouldn't be quick. No, it'd probably take all night." 
For a second, Riley forgot how to breathe. 
"So if yer sayin' that's what you want -" he began. 
She cut off his final words with a kiss, 
one nearly as possessive and need as the one she'd given him at the bus station. ...

Whaaoow!!!

Jeg elsker denne serie! Det kan ikke siges nok gange og jeg synes faktisk at bøgerne er blevet bedre og bedre undervejs. Der har aldrig været tvivl om at Riley og Beck havde en svaghed for hinanden, det blev gjort klart allerede i første bind, men jeg elsker at de virkelig har skulle kæmpe for at være sammen. Selvom det har drevet mig til vanvid, når det var lige ved at lykkedes, så føler jeg at det har været den rigtige beslutning fra forfatterens side, at de har skulle kæmpe for det. For ingenting kommer let i denne verden, og det ville være helt forkert, hvis det var lykkedes første gang.

Denne del af historien er neglebidende spændende! Den er meget svær at lægge fra sig, fordi man hele tiden får nye brikker til puslespillet. Hvad skete der med Beck i sumpen da han var ung? Får Riley sin sjæl tilbage og vil Beck virkelig gå gennem helvede for at redde den han elsker mere end livet selv?

Jana Oliver har en så levende måde at beskrive personerne, stederne og handlingen på, at det virkelig er som at se en film. Jeg kan tydeligt se Riley og Beck for mig, se hvordan Atlanta ser ud og hvordan det må være skrækindjagende at være på dæmonjagt. Det giver noget helt særligt til bogen og jeg har nydt hver side af alle bind!

Jeg vil på det kraftigste anbefale denne serie til alle der elsker historier om dæmoner, engle, venskab og kærlighed. Der er plads til både at grine og græde, humoren er stadig fantastisk og handlingen spiller på alle følelser.

Love it! Læs den!

Fakta:
Forlag: Macmillian Children's Books
Udgivet i: 2012
Antal sider: 438
Læst på engelsk
5 ud af 5 stjerner

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar