søndag den 15. marts 2015

Jana Oliver; Forsonet

Jana Oliver; Forsonet (The Demon Trappers, #3)

Bagsidetekst:
Det er endelig lykkedes Riley at finde sin far, men problemerne hober sig fortsat op. Hun og Beck er uvenner igen, Simon har pudset Vatikanets dæmonjægere på hende, og det falske vievand er stadig i omløb. Ori bliver ved med at kræve hendes opmærksomhed, den kvindelige journalist bliver mere og mere interesseret i Beck, og dæmonerne er mere udspekulerede end nogensinde. Og som om det ikke er nok, har hun også stadig aftalen med Himlen hængende over hovedet. Men hvordan forhindrer man lige Armageddon?

Riley er på flugt. Hun har elsket med en falden engel og har lovet en tjeneste til Lucifer. Hun har søgt tilflugt hos opvækkeren, Mortimer, og her har hun fundet det eneste der kan få hende til at smile i denne svære tid, nemlig sin far! Det bliver dog hurtigt klart for Riley at det ikke nytter noget at flygte, ikke når Vatikanets hårde drenge stadig er i byen og har taget Beck til fange. Hun skal også stadig tænke på det falske vievand og hvordan hun får sat en stopper for det. Snart bliver går det op for hende, at både himlen og helvede har gjort krav på hende, og hvad gør man så? Mere end nogensinde har Riley brug for sin indre styrke, sit mod og sine venner.

Beck er frustreret. Han ved godt at Justine ikke er god for ham, men samtidig kan han ikke finde ud af sine følelser for Riley. Udover sin egen sikkerhed (som han dog ikke tænker på når Riley er i nærheden), skal han også koncentrere sig om at beskytte Riley. Efter katastrofen i Tabernaklet er Riley ikke sig selv når det kommer til at jagte dæmoner - og hvem forstår ikke det? Efter alt det vold og blod, må man blive lidt ødelagt. Samtidig må de lokale jægere og dræberne fra Vatikanet finde ud af at arbejde sammen for at komme dæmonerne til livs, og det viser sig at være endnu sværere end normalt, da der er magi med i spillet.

Kan Riley og Beck komme helskindet ud af dette slag? Et slag mellem helvede og himlen, hvor selv ærkeenglene ser ud til at blande sig, mere end hvad godt er. Hvis de overlever, vil de så være i stand til for en gangs skyld at komme til enighed om at de er dybt afhængige og forelskede i hinanden?


Der skal ikke herske nogen tvivl om at jeg synes denne serie er helt igennem fantastisk. Den har humor, kærlighed som bare aldrig vil lykkes, voldsomme kampscener, dæmoner, engle, good guys og bad guys. Der er en scene i denne bog, hvor det næsten lykkedes Riley og Beck at kysse, og jeg siger næsten, fordi der selvfølgelig kommer noget i vejen. Jeg sværger, jeg sad virkelig og heppede og var så sur da det ikke skete. Hvor meget skal de to igennem for at få øjnene op for hvad der er lige foran næsen på dem?!

"Riley kunne mærke hans ånde mod sit hår nu og dufte hans aftershave. 
Hun snusede dybt ind og lagrede duften i sin hukommelse. Den lette berøring af hans læber 
kom sekundet før et højlydt dyt fra en bil. Forskrækket fløj de fra hinanden, og det kærlige øjeblik var ødelagt." 

Altså! Nå, men dette tredje bind skuffer bestemt ikke. Nu bliver det spændende at se hvad det næste bind bringer, jeg håber altså stadig på en lykkelig slutning!

Tak til Tellerup for det danske anmeldereksemplar!

Fakta:
Original titel: Forgiven
Forlag: Macmillan Children's Books
Udgivet i: 2012 (på engelsk), 2015 (på dansk)
Antal sider: 408
Læst på engelsk
5 ud af 5 stjerner

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar