fredag den 7. september 2018

Oliver Jeffers; Her er vi [Sponsoreret]

Oliver Jeffers; Her er vi [Sponsoreret]

Bagsidetekst:
Vores verden kan være et uoverskueligt sted, især hvis du lige er ankommet. Dit hoved er garanteret fyldt med spørgsmål om den nye verden, så lad os gå på opdagelse i den ...

Det er ingen hemmelighed at jeg er en stor fan af Oliver Jeffers. Jeg er vild med hans streg og fortællemåde. Han formår på fineste vis både at skrive sjovt og med et glimt i øjet, og sårbart og hjerteknusende. Illustrationerne passer til historierne, og det er som om de får et ekstra liv når man læser det hele sammen. Jeg har tidligere anmeldt "Drengen i den stribede pyjamas", med illustrationer og i netop den historie, gør tegningerne en enorm forskel. Det er faktisk som om, at bogen rammer hårdere nu hvor der er illustrationer. Jeg har ikke læst bogen før, og selvom jeg er ikke er tvivl om at den var hård at komme igennem uden illustrationer, er jeg sikker på at med tegninger, er den meget værre! Den er simpelthen et mesterværk.


Men det er ikke den vi skal snakke om nu. Derimod skal vi til noget mere opløftende og hyggeligt. Nemlig en fars historie til sin søn. "Her er vi" er en historie fra Oliver Jeffers til sin egen søn. I bogen forsøger han at forklarer hvad Jorden, Månen og stjernerne er. Han forsøger at forklare hvad havet er, hvad vi mennesker er og hvad vi har brug for. Han forklarer at en lille børnehjerne nok har svært ved at forstå alt det han forsøger at forklarer, men at forståelsen nok skal komme. Hvis ikke den gør, så giver han det råd at man altid kan spørge - for vi er ikke alene.


Illustrationerne er som vi kender dem fra forfatterens tidligere bøger. Simple streger der alligevel er utrolig smukke og indeholder mange detaljer. Der er ikke meget tekst på de enkelte sider, men det gør ikke noget, for illustrationerne underbygger fint teksten og giver stof til samtale undervejs i læsningen.

Af alle forfatterens billedbøger (i hvert fald dem jeg har læst) vil "Barn af bøger" altid have en særlig plads i mit hjerte, men "Her er vi" er lige i hælene på den og jeg glæder mig til at jeg kan sætte mig ned med Iris og læse bogen med hende og snakke om livet på jord - i hvert fald så meget af det, som jeg nu kender til. Jeg giver bogen (og hans tidligere) mine varmeste anbefalinger - jeg er stor fan!


Tak til Carlsen for anmeldereksemplar.

Fakta:
Forlag: Carlsen
Original titel: Here we are
Udgivet i: 2018 (på dansk)
Antal sider:
6 ud af 6 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar