tirsdag den 30. december 2014

Jessica Brody; Unremembered - Uden glemsel


Jessica Brody; Unremembered - Uden glemsel

Sera og Zen befinder sig i år 1609, hvor de gemmer sig hos en lille bondefamilie. De er flygtet tilbage i tiden for at kunne være i sikkerhed langt væk fra Diotechs udspekulerede videnskabelige eksperimenter. Men nye farer truer, da Sera får sværere ved at skjule sine særlige evner, og Zen pludselig bliver angrebet af en mystisk og nedbrydende sygdom.

Sera må endnu engang rejse langt gennem tid og rum - men Diotech har fremstillet et nyt og overraskende våben til at få fat i hende. Hvis Sera skal redde Zen fra døden og bekæmpe den virksomhed, der skabte hente, må hun søge dybt i sit eget sind for at finde hemmeligheden. En hemmelighed, som flere vil slå ihjel for at få fat i.

Sera og Zen passer sig selv i en landsby udenfor London i 1609. Folk er lidt mistænkelige overfor Sera, men Zen for det altid forklaret ved hjælp af fantastiske historier. En dag går det dog galt, Zen er ved at blive slået ihjel og Sera bruger sine kræfter på at redde ham - men derved afslører hun også sig selv og bliver brændt på bålet som heks.

Eller, det tror folkene der er vidne til det i 1609. I virkeligheden er hun blevet hentet af Kaelen, en "computerskabt" agent, ligesom Sera - bare bedre! Kaelen er blevet sendt af sted for at finde Sera for hun er den eneste der kan finde vej til modgiften der har gjort deres skaber syg - men det er også den samme sygdom som Zen har. Sera sætter nu alt ind for at finde frem til modgiften, samtidig med at hun får rystet Kaelen af. Undervejs finder hun dog ud af sandheden omkring hende og Kaelens skabelse - en sandhed der ryster hele hendes verden og er med til at gøre det muligt for hende at redde Zen...

Jeg er rigtig betaget af denne serie, den har, synes jeg rigtig meget godt kørende for sig. Det er en spændende handling, tidsrejse aspektet er interessant og til tider meget forvirrende og komplekst. Personerne deri, selvom Sera er "computerskabt" har hun alligevel en fascinerende personlighed og hun kan udvise følelser og omsorg for andre. 

Samtidig er bogen også en stor kærlighedshistorie. Sera vil gøre alt for at redde Zen, ligesom Zen har gjort alt for at redde Sera før i tiden. Han har ikke på noget på opgivet håbet, så det nægter hun også at gøre, selvom hun til sidst må træffe et næsten umuligt valg.

Kan slet ikke forlige mig med at den afsluttende bog først kommer i 2016 - ufint, siger jeg bare!

Fakta:
Forlag: Alvilda
Original titel: Unremembered - Unforgotten
Udgivet i 2014 (både på dansk og engelsk)
Antal sider: 433
4 ud af 5 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar