fredag den 12. december 2014

Rick Yancey; Den 5. bølge


Rick Yancey; Den 5. bølge (Den femte bølge, #1)

Bagsidetekst:
De ved, hvad vi tænker.
De ved, hvordan de skal slå os ihjel.
De har taget alt, hvad der var værd at leve for.
Nu er de kommet for at tage alt, hvad der er værd at dø for.

Cassie er på flugt fra Dem. Dem som ligner mennesker og som dræber alle på deres vej. Hun er overbevidst om, at hun må klare sig selv, hvis hun vil holde sig i live. Indtil hun møder Evan Walker. Han bliver Cassies eneste håb for at redde livet - og sin lillebror. Men hvem er han? Hvad er han? Cassie må vælge: hun kan give op, eller hun kan stole på Evan og tage kampen op. 

Denne bog har været rigtig længe på min TBR liste, og da jeg fandt den på plusbog vidste jeg at chancen for at få den læst, hvis jeg rent faktisk selv havde bogen, var meget større.

"Den 5. bølge" er postapokalyptisk fortælling om en verden i ruiner. Ingen teknologi virker, alt er lukket, hærget og værdiløst. Aliens er godt i gang med at slå hele Jordens befolkning ihjel. De har gjort det i bølger - i alt 4 bølger og nu gør de klar til den femte. Den endelige bølge.

Cassie er på flugt. Hendes mor er død af Den røde død, hendes far skudt og hendes lillebror er i en militærbase som hun forsøger at finde frem til. Men hun har døden lige i hælene, meget tættere end hun egentlig er klar over. Da hun bliver skudt i benet, beslutter hun sig for at tage kampen op mod den usynlige fjende der har skudt hende. Hun vågner i et hus, i en seng, passet og plejet - men af hvem? Hvem er denne Evan Walker, med de chokoladebrune øjne og de meget bløde hænder? Hvorfor slår hendes hjerte hurtigere når han er i nærheden? Og hvorfor tror hun ham ikke over en dørtærskel?

Da Cassie gik i high school var hun hemmeligt forelsket i Benjamin Thomas Parish, men han har ikke registreret hendes eksistens. Nu er han på samme militærlejr som Cassies lillebror, på vej til at blive det perfekte våben. Et våben fyldt med had og harme overfor Dem der har ødelagt deres verden. Ben findes ikke mere, i stedet er det Zombie der er tilbage, en tom skal, der er villig til at følge ordre, han måske ikke helt forstår. Cassies lillebror, Sammy bliver sat i Bens gruppe, og han fatter sympati for drengen, mest af alt fordi Ben ikke kunne redde sin søster.Cassie og Bens veje krydses på det mest utænkelige øjeblik, og de må tage et valg - tør de stole på hinanden for at redde Sammys liv, og deres eget? Og hvad med Evan?


"Den 5. bølge" er ikke for sarte sjæle. Det er en meget barsk historie og der er ikke sparet på detaljerne. Beskrivelsen af sygdommen der slår alt for mange mennesker ihjel, er ret ulækker - det lyder bestemt ikke rart! Selvom bogen fangede mig fra første side, blev den midt i, lidt langtrukken, inden handlingen igen blev skruet op til sidst. Jeg glæder mig til at læse næste bind i serien og ikke mindst filmen - den har noget at leve op til!

Fakta:
Forlag: Gyldendal
Original titel: The 5th Wave
Udgivet i: 2013 (på engelsk) og 2013 (på dansk)
Antal sider: 509
Læst på dansk
4 ud af 5 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar