torsdag den 2. april 2015

Neil Gaiman; Den sygeste løgnehistorie


Neil Gaiman; Den sygeste løgnehistorie

Bagsidetekst:
Jeg stod for enden af planken ansigt til ansigt med den visse død, da en rebstige ramte mig på skulderen, og en dyb, buldrende stemme råbte: "Hurtigt! Klatre op ad rebstigen!"

En sjov og rablende fortælling om en far, der går ud for at hente mælk til sine børn og kommer ud på den vildeste tidsrejse til lands, til vands og i luften. Måske den sygeste løgnehistorie en far nogensinde har fortalt for at bortforklare, hvorfor han var så længe om at komme hjem ... Eller måske det er den mest usandsynlige og langt ude sandhed om en af universets største gåder ...

Far bliver overladt alene sammen med sine to døtre da mor er rejst væk for at holde foredrag om firben. De er løbet tør for mælk, og morgenmadsprodukter med appelsinjuice fungerer lige som ikke, så far er nødt til at gå til købmanden efter mælk. Pigerne venter og venter og til sidst kommer far hjem og med sig har han, foruden mælk, den vildeste forklaring på hvorfor det tog så lang tid.


Han har, påstår han, været udsat for lidt af hvert. Han har rejst i tid og rum, fløjet i luftballon med en dinosaurus, mødt pirater, mystiske stammefolk og nogle intergalatiske politibetjente. Alt sammen for at redde mælken med hjem til sine piger.


Pigerne ved ikke helt hvad de skal tro! For det lyder alt for mystisk til at de rent faktisk tror på hans forklaring, men måske er der alligevel nået om snakken ...


Jeg har ikke før læst noget af Neil Gaiman, men jeg må sige at jeg fandt mig selv meget underholdt af denne fine historie! Tegningerne er helt igennem fantastisk sjove og giver virkelig historien en ny dimension. Historien havde været tam uden dem.

Udover tegningerne er sproget også et kæmpe plus. Det er sjovt og finurligt og fyldt med selvopfundne ord for helt almindelige hverdagsting, som fx en luftballon, som heri har det meget mundrette navn "svævende-bold-person-bærer" - så godt fundet på!

Det er helt klart en bog der vil underholde både børn og voksne!

Fakta:
Forlag: Høst & Søn
Original titel: Fortunately the Milk
Udgivet i: 2013 (på engelsk) og 2014 (på dansk)
Antal sider: 123
Læst på dansk
5 ud af 5 stjerner

2 kommentarer:

  1. Det er virkelig en morsom lille bog – den er så skøn! Jeg kan varmt anbefale dig at læse mere af Gaiman. Jeg forestiller mig, at "Stardust" eller "Coraline" vil falde godt i din smag :')

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg har faktisk en ældre udgave af Coraline til at stå hjemme hos mine forældre, den må jeg huske næste gang jeg kommer forbi! :)

      Slet