torsdag den 30. april 2015

Stephanie Perkins; Anna og det franske kys


Stephanie Perkins; Anna og det franske kys

Bagsidetekst:
Vil Anna finde kærligheden i Paris?

Anna er glad for sit liv: Hun og hendes bedste veninde skal til at begynde deres sidste år på high school, hun har et godt fritidsjob og et crush på sin kollega, som lige er begyndt at vise interesse for hende ... Men så beslutter hendes far sig for at sende hende på kostskole i Paris. 7054 kilometer væk. Alene.

Selvom Anna ikke taler fransk, får hun hurtigt en gruppe nye venner, inklusiv den søde, charmerende og flotte Étienne St. Clair. Desværre er han allerede optaget - og det er Anna vel egentlig også? Vil året ende med det kys, som Anna har ventet på?

Anna vil ikke flytte til Paris, men hun har desværre ikke rigtig noget valg. Hendes forældre er skilt og faren er begyndt at udgive kiksede kærlighedshistorier der revet ned af hylderne, hvor moren forsøger at holde hverdagen for Anna og hendes lillebror så normal som muligt. Begge forældre er dog enige om at det vil gavne Anna at komme et år til udlandet.

Anna frygter for hvordan året skal blive. Hun vil ikke væk fra sin bedste veninde og hun har lige kysset en af sine kollegaer, som hun har varm på! Og nu skal hun så til Paris, væk fra familie, venner og arbejde.

Anna bliver heldigvis taget godt imod at sin nye nabo, Meredith. Hun er en sej kunstnerisk pige, og hun introducerer Anna for sine venner, heri blandt St. Clair. Den første aften Anna er hos Mel kommer an på besøg og Anna finder ham med det samme uimodståelig. Men Mel er også vild med ham og han har en kæreste. Mels vennerne bliver også Annas venner og de hjælper hende igennem den første tid på skolen.

Da Anna skal hjem på juleferie går indser hun indtil flere ting. Jeg vil ikke komme ind på dem her, men jeg vil bare sige at det er nogle rimelig store ting! Af mystiske årsager savner hun rent faktisk Paris - eller måske ikke så meget selve byen, nok mere de personer hun kender som er der, især en helt bestemt person. Forfærdet må Anna indse at hun har forelsket sig i St. Clair, men er der nogen fremtid for dem når han stadig har en kæreste? Kan de få udredet alle de misforståelser og forvirrede signaler der er mellem dem inden det kører helt af sporet?


Anna og det franske kys er en virkelig sød og hjertevarm fortælling. Om en pige der forelsker sig i en dreng og om en dreng der forelsker sig i en pige. Om alle de stjålne blikke de sender hinanden. Om den fortrolighed de bygger op og den loyalitet de føler for hinanden. Om alle de misforståelser de skal redde ud inden de kan få hinanden. Om ikke at turde være alene og indse at man rent faktisk aldrig har været alene - fordi man har været omgivet af venner der elsker en. Og ikke mindst en hyldest til Paris. Til kærlighedens og lysets by. En by hvor alt kan ske - selvom man er tilflytter og føler sig udenfor, er det muligt at få venner og forelske sig!

Fakta:
Forlag: Lindhardt & Ringhof
Original titel: Anna and the French Kiss
Udgivet i: 2010 (på engelsk) og 2015 (på dansk)
Antal sider: 373
Læst på dansk
5 ud af 5 stjerner

1 kommentar: