lørdag den 10. oktober 2015

Tore Leifer; Da foråret forsvandt


Tore Leifer; Da foråret forsvandt

Bagsidetekst:
Hvor lange øre har du egentlig? Sikkert lange nok til at høre en historie! Men garanteret ikke lige så lange som Viggos.

Hans øre var så lange, at han kunne høre græsset gro. Han kunne høre saften i de solmodne æbler. Sommerfuglens vingeslag og myrernes skridt.

Og han kunne høre, når der rundt omkring blev grublet og grædt. Som nu det år, hvor foråret slet ikke kom ...

Viggo er en hare med meget lange øre og det år kan han høre de voksnes bekymrede hvisken. Kulden blev nemlig ved. Det blev ved med at sne. Isen smeltede ikke. Alt sammen fordi livsspiren var væk!

Viggo har ikke alene store øre, han har også et ufattelig stort mod. Han beslutter sig for at gå ud og lede efter livsspiren. Han spørger de dyr han møder på sin vej, og snart går det op for ham at det er kongen der har stjålet livsspiren. Men kongen er mange mil foran Viggo og selvom han har store fødder må han få hjælp af både kronhjorten og ørnen for at indhente kongen og kongens følge.

Da Viggo nærmer sig kongens slot får han følge af en anden hare der også er på udkig efter livsspiren og selvom Viggo havde troet  han skulle redde livsspiren alene, er det vel altid bedre at være to til en redningsaktion, men kan de nu - selvom de er to - redde livsspiren med hjem og hvorfor har kongen stjålet den til at starte med?

For dette er ikke kun en eventyrlig fortælling, der er skam også en meget fin morale!


Jeg anmelder normalt ikke de bøger jeg får til lektørudtalelse, men jeg vil gerne gøre en undtagelse i dette tilfælde - for den her billedbog er simpelthen for fin til at jeg kan holde min mening for mig selv.

For det første, så er jeg vild med layoutet - forsiden er sådan lidt puf-agtig og i det hele taget meget fin. For det andet, så er teksten bygget op, så noget af det rimer og det giver virkelig meget til denne historie. Samtidig er det et eventyr - med alt hvad det indebærer, gode og onde karakterer, hjælpere til at hjælpe helten gennem prøvelserne og talende dyr - den har den hele.

Derudover er illustrationerne også en klasse for sig. Nogle steder er de næsten helt 3D-agtige og meget stemningsfulde og de underbygger fortællingen rigtig fint. Hvis du kender til "Store ulv og lille ulv" af Nadine Brun-Cosme, er det lidt samme stemning som i dem og jeg kan rigtig godt lide ideen med at bogen har en morale.

Hvis du trænger til en anderledes, men stadig hyggelig og eventyrlig billedbog, så kan den her varmt anbefales!

Fakta:
Forlag: Turbine
Udgivet i: 2015
Antal sider: 46

2 kommentarer:

  1. Hvor lyder den både sød og fin! :)

    SvarSlet
  2. Tak for din fine anmeldelse 😊🎈👌

    Hilsen Anja :-)

    SvarSlet