lørdag den 18. juni 2016

Rainbow Rowell; Fangirl

Rainbow Rowell; Fangirl

Bagsidetekst:
Cath er Simon Snow-fan - kæmpe Simon Snow-fan! Hun og hendes søster Wren levede og åndede nærmest for Simon Snow-serien, da de var børn. De læste og læste og læste. De skrev Simon Snow-fanfiction. De klædte sig ud som karaktererne til filmpremiererne. Det er Caths søster vokset fra nu. Men det er Cath ikke - hun VIL ikke vokse fra det. De to søstre skal på college, og Wren har meddelt Cath, at hun ikke gider dele værelse med hende. Så Cath står alene - helt uden for sin comfort-zone. Hun har en sur roommate med en sød kæreste, som hele tiden er i nærheden. Hun har en lækker klassekammerat, som kun gider tale om tekster. Og hun kan ikke lade være med at bekymre sig om sin far, som aldrig før har været alene. Så spørgsmålet er: Kan Cath klare livet på college uden sin søster ved hånden? Er hun klar til at starte et liv på egen hånd? Og har hun overhovedet lyst til at starte et nyt liv - uden Simon Snow?

Jeg var meget begejstret for "Eleanor & Park", som jeg læste for efterhånden lang tid siden. Rainbow Rowell har en smuk skrivestil og formår at skrive om tunge emner på en let og forståelig måde, samtidig med at hun rører ved noget dybt i en.

I denne bog tager hun igen nogle svære emner op til diskussion. Dog ikke mobning som i "Eleanor & Park", men psykiske problemer, beskyttertrang, det at vokse op og vokse fra den person man troede man kendte så godt. At blive efterladt af en af de personer der for altid skulle beskytte og elske, samt hvad det gør ved et barn at miste denne person.

Cath og Wren har altid været sammen, men på college vil Wren pludselig meget andet end at være sammen med Cath og dyrke deres fælles kærlighed for fanfiction. Wren vil leve livet, lære nye mennesker at kende, opleve ting, mens Cath er stille, forsigtig og egentlig helst bare have at tingene var som de plejede at være. Kan hun finde ud af at leve sit eget liv?

Fanfiction spiller en stor rolle i denne bog, og de små brudstykker af Simon Snow historien som vi får undervejs, gav mig lysten til at vide mere og læse mere om ham - har på fornemmelsen at det er Rainbow Rowells udgave af Harry Potter. Jeg har aldrig selv læst fanficton, jeg har ikke nogen særlig grund til ikke at have stiftet bekendtskab med det, måske fordi jeg føler at det vil være utroskab mod den originale historie, som jeg ofte har elsket. Så hvorfor læse en anden udgave? Dumt? Måske, men den her bog introducerer fint begrebet og gav mig lyst til selv at prøve at opstøve noget fanficton om nogle elskede serier. Måske er det ligeså godt som originalen?

Lige meget hvad, så nød jeg at læse denne bog. Jeg nød at læse om Caths frygt for at blive voksen og måske sige farvel til den ene ting der var et lyspunkt i hende og Wrens opvækst. Jeg nød at læse om Levi - jeg kan fint se ham for mig, stå lænet op af døren, alt for høj og ranglet til at finde ud af hvad han skal gøre af sig selv. Om kampen mellem Cath og Wren for at forene deres fortid og fremtid.

En dejlig læseoplevelse, lige til at nyde en varm sommerdag på terreassen!

Tak til Gyldendal for anmeldereksemplar!

Fakta:
Forlag: Gyldendal
Original titel: Fangirl
Udgivet i: 2013 (på engelsk) og 2016 (på dansk)
Antal sider: 471
5 ud af 5 stjerner

2 kommentarer:

  1. Den lyder simpelthen så find. Jeg vil så gerne læse den.

    SvarSlet
  2. Den bog var bare så sommersød til det perfekte tidspunkt. :)
    Jeg blev også igen interesseret i at ville læse lidt fanfiction, som for øvrigt hjælper godt på en bookhangover.

    SvarSlet