torsdag den 16. juni 2016

Udvalgte bøger #1: Peter Pan

Peter Pan

Peter Pan har altid været et af mine yndlingseventyr - der er noget over tanken om aldrig at blive voksen der er tillokkende, især fordi man som barn vel på en eller anden måder frygter at blive voksen og gå glip af en masse sjov.

Som voksen kan man derimod frygte at minderne om barndommens glæde, uvidenhed og frygtløshed kan forsvinde, mon ikke det er derfor jeg stadig elsker Disney, får et kick ud af at læse flotte billedbøger og stadig tillade mig at slukke barnlige tørster efter grin, morskab og eventyr?

Lige meget hvad, så er Peter Pan et dejligt eventyr - jeg har dog ikke set den nyeste film endnu, men mon ikke jeg når dertil på et tidspunkt.

Min kærlighed til Peter Pan er også grunden til at jeg lejer tre udgaver af den skønne fortælling. Det gode ved at følge andre bogelskere er at de også lægger billeder ud af smukke bøger og hvor man kan købe dem, til stor glæde for mig, til mindre glæde for min bankbog og min mand - men shh.

Min første Peter Pan bog er den lille "Peter Pan & Peter Pan in Kensington Gardens" i Wordsworth Classics serien, som jeg købte på en bogshoppetur i Århus med min veninde Astrid. Der er mange fine bøger i den serie, men jeg kunne ikke stå for Peter Pan.

Den næste udgave jeg anskaffede mig er den flotte udgave med illustrationer af Minalima. Den er købt her. Den har de flotteste illustrationer, pop-op-sider, fold-ud-sider og meget mere. Jeg forudser en hel masse timer kan gå med at både læse og bladre igennem denne.

 

Den seneste udgave jeg har købt er Folio Society udgave af Peter Pan (købt her). Jeg er vild med den flotte forside, de enkle, men alligevel meget stemningsfyldte illustrationer og ikke mindst at toppen af siderne er blå og at de stadig sidder sammen. Det er bogluksus og forkælelse for alle pengene.
Jeg glæder mig til at få (eller tage mig) tiden til bedre at kigge, bladre, snuse og nyde denne udgave med knitrende sider. Skal helt klart have rene fingre før jeg går i gang!

2 kommentarer:

  1. Jeg har faktisk aldrig læst den. Men jeg har planer om, at anskaffe mig den illustrerede udgave på et tidspunkt, ligesom jeg også skal have fat i en bestemt udgave af Alice i eventyrland, som jeg er helt vild med!

    SvarSlet
  2. Jeg ELSKER Peter Pan, præcis lige som dig. Det har også altid været min absolut favorit at kunsteventyr, der er bare noget ved den dreng der fortryller på en helt bestemt måde, og det er nok også en af de bøger jeg kan blive ved med at investere i forskellige udgaver af :D

    SvarSlet