torsdag den 8. september 2016

Ingo Milton & Sussi Bech; Aziru

Ingo Milton & Sussi Bech; Aziru (dobbeltanmeldelse)

Bagsidetekst - Skæbnekniven
Aziru er søn af den rigeste købmand i Byblos og slider med lektierne under den strenge lærer, Hadad. Men Aziru drømmer om at sejle ud med farens handelsskibe og tage på eventyr i fremmede lande. En dag vender Azirus onkel hjem fra togt og giver Aziru en kniv som gave. En kniv med underlige tegn på klingen. Men inden Aziru kan nå at sige ordentlig tak, falder kongens skatmester om i købmandsgården - forgiftet af den vin, Aziru hentede op fra kælderen. Aziru flygter ned til havnen og snart er han på vej ud på eventyr - men på en lidt anden måde, end han havde forestillet sig. Der kommer til at gå lang tid, før han ser sin far og Byblos igen.

Bagsidetekst - Den hornede gud
Aziru er flygtet fra piraternes ø sammen med Sinuhe, der viser sig at bære på flere hemmeligheder. Sammen sætter de kursen nordpå langs Levantens kyst. Aziru er fast besluttet på at hævne sig på sin onkel Rib-Adda og rense sin far for anklagen om, at han skulle have forgiftet kongens skatteopkræver. Men der er lang ved til Byblos, og selv om hans rejsefælle er en forbavsende god jæger, håber de hver dag at se et skib, som de kan praje for at komme hurtigere hjem. En dag sker miraklet. De lover kaptajnen en står belønning, men der venter dem en slem overraskelse og mange nye farer, inden Aziru endelig kan vende hjem og tage opgøret med sin onkel!

Både Ingo Milton og Sussi Bech har rødder i tegneserieverdenen og det skinner tydeligt igennem på de mange fine illustrationer der er i disse bøger. Disse illustrationer er med til at give læseren et rigtig godt billede af hvordan der ser ud i den tid vi er i og de steder som Aziru kommer hen på sin rejse.

Begge bøger skrevet i et let forståeligt sprog, men selvom man er erfaren læser er bøgerne spændende, velskrevne og underholdende. Det er nemt at blive fanget af handlingen, stederne og personerne. Det er interessant at følge de prøvelser Aziru skal igennem og hans udvikling fra skoledreng til ung mand, som har set døden i øjnene flere gange, men har overlevet ved hjælp af held og list.

En klassisk hjem-ude-hjem-fortælling med fart over feltet, onde pirater der skal overlistes, venner der gemmer på hemmeligheder og en magtbegærlig konge der holder folket for nar. Jeg var godt underholdt og jeg er sikker på at børn i målgruppen (10-14 år) vil være vilde med dem - husk at låne bor nr. 2 med det samme, for man er nødt til at vide hvordan det ender.

Jeg har fået lov til at stille Ingo og Sussi nogle spørgsmål og disse vil selvfølgelig også blive postet her på bloggen når jeg har fået svar fra dem.

Tak til Eudor for anmeldereksemplarene.

Fakta:
Forlag: Eudor
Udgivet i: 2016
Antal sider: ca. 30 pr bog
4 ud af 5 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar