lørdag den 22. juli 2017

Christina Bonde; Sjælevært

Christina Bonde; Sjælevært

Bagsidetekst:
Mit navn er Celina. Jeg var 16 å da jeg for alvor blev forelsket. I et spøgelse ...

Celina er træt af skolen, og da hun bliver røvrendt af kæresten, flytter hun hjemmefra og får job som ung i huset hos en dyrelægefamilie. Men fortiden flytter med. En fortid der rækker langt ud over Celinas eget liv og trækker hende ind i en usædvanlig og farefuld forelskelse. Inden længe må Celina indse at hun har en særlig evne som vil komme til at præge hendes liv for altid.
 
Jeg kan godt lide fantasy, det er vist efterhånden ingen hemmelighed. Jeg kan godt lide historier med elementer af overnaturligheder: guder, vampyrer, engle, dæmoner osv. Jeg har det dog lidt svært med spøgelser. Derfor har jeg det også lidt ambivalent med historien i "Sjælevært".

Jeg kan godt lide den fordi det faktisk er en spændende historie. Der er et par gange hvor jeg synes den bliver lidt tynd, især til sidst. Det virker lidt som om den bare skulle afsluttes, men derudover kan jeg godt lide den. Jeg kan godt lide at Celina har svært ved at sige fra overfor veninden og kæreste der røvrender hende - for jeg kan godt huske hvordan det var. At føle sig alene og derfor tage al den kontakt man kunne som noget godt - også selvom det ikke var det. Celina er, naiv og lidt godtroende, men hun er også loyal, vedholdende og kærlig. Se bare på den måde hun passer på Sally.

Sproget i historien er nemt og let at forstå - og det tog mig en eftermiddag at læse bogen. Ja, jeg læser også hurtigt, men skriften er også stor. Ikke at det et en dårlig ting - for det kan være appellerende til ikke så gode eller hurtige læsere.

Tilbage til det med spøgelserne. Det er faktisk det eneste element jeg her det svært med i bogen. For ja, Celina kan fornemme at Bastian er der. Men hun kan ikke se ham. Hun kan ikke røre ved ham - kun ved særlige tidspunkter - og der er flere hundrede år og verdener mellem dem. Men alligevel forelsker hun sig i ham og tilsidesætter lidt sine egne behov for at bistå ham med hjælp. Jeg forstår godt tanken med at vores sjæle kan leve videre og reinkarnation - men på samme måde forstår jeg det ikke. Det bliver lidt for spirituelt for mit vedkommende og så står jeg desværre lidt af. Jeg tror ikke på det overnaturlige eller et liv i efter døden - hvilket er et stort emne i den her bog, falder lidt til jorden for mig.

Bogen kan dog varmt anbefales hvis du kan lide fantasy, paranormal romantik og hvis du vil læse en god kærlighedshistorie med masser af drama og tempo!

Tak til Tellerup for anmeldereksemplar!

Fakta:
Forlag: Tellerup
Udgivet i: 2017
Antal sider: 369
4 ud af 5 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar