tirsdag den 4. juli 2017

Line Lybecker; Historien om en dreng

Line Lybecker; Historien om en dreng

Bagsidetekst:
"Hvordan indleder man overhovedet et forhold til en person af samme køn? Det var gået let nok med Julie fordi det ligesom naturligt lå i kortene at dreng plus pige er lig kærester. Men dreng plus dreng er et lidt andet regnestykke."

Thobias står ved en skillevej. Om et øjeblik er han atten, efter eksamen venter voksenlivet med uddannelse og forpligtelser, og hans kæreste, Julie, har kortlagt deres fremtid. Thobias er bare ikke sikker på noget af det. Da han på en tur med gutterne til live-rollespil møder David, begynder nye tanker og ideer at spire frem - for måske er det ikke alt her i livet der kan eller skal planlægges på forhånd.

Jeg kan godt lide Thobias udlægning af et forhold: dreng plus pige er lig kærester, men dreng plus dreng er lig problemer. For det må være svært at gå fra at være (semi)forelsket i en pige, til at blive stormende forelsket i dreng - og så endda en man ikke kan snakke om til andre, for hvordan vil gutterne reagere hvis de fik at vide at man er til fyre?

Historien fortæller sit klare sprog om at der stadig er unge der er homofobe - desværre. At ikke alle lige åbne omkring det at være homoseksuel, i Thobias' tilfælde, biseksuel. Det må være forfærdeligt at stå i den situation at skulle springe ud, og frygte for reaktionerne blandt ens nærmeste venner. Jeg kan slet ikke forestille mig hvordan det må være.

Det er ikke den eneste problemstilling Thobias står overfor - for om lidt er han færdig med gymnasiet og skal ud i den virkelige verden. Hvad skal han lave? Skal han læse videre? Han ved det ikke og jeg tror at hans usikkerhed på fremtiden, er et udtryk for hans usikkerhed i forhold til sig selv. Jo bedre han lærer David at kende, jo mere begynder han også at hvile i sig selv og finde en indre ro, der nok skal føre til at han finder ud af hvad han vil.

"Historien om en dreng" er en virkelig skøn historie om at finde og lære at stole på sig selv og om at forelske sig. Det er en historie om venskab der spirer og om nogen der forgår. Det er en historie om liverollespil, middelalder festivaller og kampe - både dem inden i os selv, og dem på slagmarken.

Tak til forfatter og Calibat for anmeldereksemplar.


Fakta:
Forlag: Calibat
Udgivet i: 2017
Antal sider: 227
5 ud af 5 stjerner

1 kommentar:

  1. 'Den dag jeg glemmer' er en af de bedste ungdomsbøger, jeg nogensinde har læst! Hvis du ikke har læst den endnu, kan du roligt glæde dig!

    SvarSlet