fredag den 14. juli 2017

Teri Terry; Bedragets bog

Teri Terry; Bedragets bog

Bagsidetekst:
Lyver du, finder mørket dig. Lyver du, vækkes forbandelsen.

Quinn og Piper er tvillinger, men mødes først, da en tragisk hændelse fører dem sammen og hvirvler dem ind i en gammel familieforbandelse.

Den ene tvilling er opdraget til aldrig at lyve, den anden tager let på sandheden. Men hvad gør man, og hvem kan stole på, når løgn bliver til sandhed og sandheden bedrager?

Hvis du har dårlige nerver og ikke bryder dig om at blive spundet ind i et spind af løgne, hvor sandheden er meget svær at finde, så skal du ikke læse denne bog. For den vil forvirre dig, stresse dig og indfange dig i et spændende handling du umulig kan slippe før du har vendt sidste side.

Som læser - i hvert fald mig - bliver du holdt hen i det uvisse stort set hele vejen igennem fortællingen. Først får du en brik til puslespillet, så en til og bedst som du tror at du har regnet det hele ud, bliver brikkerne vendt og pulsespillet er nu et helt andet. Et mørkere, mere bedragerisk et af slagsen. Hvor det før handlede om søskendekærlighed og om at finde sin plads i en ny verden, handler den nu om løgne på løgne, om at manipulere med følelser og om at blive jaget vildt af mystiske hunde.

For mig fungerede bogen. Jeg blev indfanget fra første side og sad hele vejen igennem bogen og vejede for og imod for begge piger. Quinn som er den stille pige, der har haft en forfærdelig opvækst. Piper, klassens populære pige, der lever i sus og dus, og i bund og grund ikke tænker på andre end sig selv. Deres magtkampe og manipulering bærer bogen og fortællingen virkelig godt. Kapitlerne skifter mellem at blive fortalt af Quinn og Piper og det giver et virkelig godt indblik i begge piger, men det er også med til at skærme hemmelighederne og det synes jeg er rigtig fedt.

Intet bliver sagt direkte, i hvert fald ikke rigtig, og som læser, må man tyde hver enkelt stykke information man får serveret - der var også et par gange hvor jeg lige måtte bladre tilbage og læse noget igen. Historien er virkelig fascinerende og det er en pageturner.

Læs den hvis du vil underholdes, forvirres og ende helt ude på kanten af stolen i spænding over hvordan det hele kan ende lykkeligt - for det burde det gøre, ikke?

Tak til Gyldendal for anmeldereksemplar.


Fakta:
Forlag: Gyldendal
Original titel: Book of Lies
Udgivet i: 2016 (på engelsk) og 2017 (på dansk)
Antal sider: 393
5 ud af 5 stjerner

1 kommentar:

  1. Den lyder virkelig spændende, må helt klart læses :) har endnu Teri Terrys forfatterskab tilgode, men bliver mere og mere nysgerrig :)

    SvarSlet