mandag den 11. juni 2018

Gena Showalter; Livsblod [Sponsoreret]

Gena Showalter; Livsblod [Sponsoreret af HarperCollinsNordic]

Bagsidetekst:
Kæmp til sidste blodsdråbe. Når du ved, hvor du skal tilbringe evigheden, så fejr det! Døden er overvundet. Livet hersker for evigt. Jeg er beviset på den påstand. Mit Førsteliv er forbi, men nu begynder mit Evige Liv ...

Lige inden Tenley "Ten" Lockwood døde, nåede hun at træffe sit valg. Hun ved nu, i hvilket rige hun skal tilbringe Efterlivet. Nu raser krigen mellem de to riger Trojka og Myriaderne, og Ten må tage konsekvenserne af sit valg. Ten har en usædvanlig evne. Hun kan absorbere og dele lys. Derfor vil fjenderne fra Myriaderne finde hende og skaffe hende af vejen.

Mens hun slås for sit Evigliv og prøver at forstå den nye verden, får hun tildelt sin første mission. Hun skal overtale en gruppe mennesker til at tilslutte sig Trojka, inden de dør.

Det er bare lige det, at den, hun kæmper imod, er Killian - fyren, som hun ikke kan glemme, og som ofrede alt for hende. At vinde over hende er Killians sidste chance for at redde sig selv. Mens deres kampe bliver hårdere, bliver deres følelser også stærkere. Snart indser Ten, at hun står over for et helt andet valg: Kærlighed ... eller sejr.

Ten er død. Hendes Førsteliv er forbi og nu skal hun i gang med Evig Livet. Selvom hun er sikker på sit valg, er der alligevel alvorlige konsekvenser som først går op for hende da det er for sent. Vil hun nogensinde kunne være sammen med Killian nu? Vil hun kunne redder Archer? Vil hun være stærk nok til at stoppe krigen mellem Trojka og Myriaderne? Alle disse problemer, og flere til, kæmper Ten med, mens hun skal lære at begå sig i en ny virkelighed, hvor hun ikke kender spillereglerne, heldigvis er hun ikke alene. Hun har både venner og familie der vil hjælpe og støtte - alligevel føler hun sig tit alene med sit ansvar. Hun tæller mere og bekymrer sig mere. Ikke blot om dem hun elsker, men om dem hun skal nå at redde før det er for sent.

Jeg er meget fascineret af hele ideen omkring flere liv. Der er lidt reinkarnation over det, bortset fra at du ikke bliver født igen med en ny personlighed, men du lever videre, et andet sted. At de to virkeligheder kæmper om dig og mod hinanden, både fysiske kampe på jorden, men også oppe hos dem selv (giver det mening?) - kan godt være lidt forvirrende. Men det er spændende og sætter nogle tanker i gang. Min hjerne kan dog ikke helt forstå det. Hvis jeg tænker for meget over det, bliver jeg helt rundtosset. Så jeg tror jeg skal lade være med at tænke for meget over hvordan det ville foregå i praksis og bare lade mig føre af strømmen.

"Livsblod" er ligeså hæsblæsende som "Førstelivet". Der sker noget hele tiden, og det er med at holde tungen lige i munden. Undervejs får vi korrespondancen mellem Killian og hans chefer at se, og det giver et indblik i hvor meget han må kæmpe for Ten - også selvom han skal lade som om han ikke kæmper hende. Selvom de nu er på hver sin side, kan udvikler deres følelser sig stadig - og de må indse, at det vist er umuligt for dem at bekæmpe dem. Hvis de skal afslutte krigen, må de stå sammen og finde en udvej. Ten er parat til at kæmpe, men hun lider store tab undervejs og hvor mange flere skal dø før der bliver fred? Jeg er sikker på at der kommer mange drab i fremtiden, hvis det skal lykkedes Ten at bringe fred til Trojka og Myriaderne.

Historien er virkelig spændende og selvom sproget godt kan være lidt knudret en gang i mellem, gør det ikke noget, for handlingen er medrivende og siderne vender sig selv indtil der ikke er flere tilbage. Jeg er glad for at jeg endelig tog mig sammen til at begynde på serien, for den er meget anderledes end så meget andet dystopi og fantasy jeg læser og det er fedt med noget nyt. Noget anderledes og det er det her. Det er fedt og det fungerer. Jeg giver den mine varmeste anbefalinger!

Tak til HarperCollinsNordic for anmeldereksemplar.

Fakta:
Forlag: HarperCollinsNordic
Original titel: Lifeblood
Udgivet i: 2017 (på engelsk og dansk)
Antal sider: 443
5 ud af 6 stjerner

1 kommentar: