fredag den 14. december 2018

Rebecca James; Den tavse fontæne [Anmeldereksemplar]

Rebecca James; Den tavse fontæne [Anmeldereksemplar fra Flamingo]

Bagsidetekst:
"Han bliver aldrig din. Han vil altid være min." Ordene griner op mod mig. Blækket er udtværet og mørkt, nedkradset hurtigt, rystende og fortvivlet, som af en, der er gået fra forstanden.

Los Angeles, 1976. Den smukke Vivien Lockart er en funklende stjerne i Hollywood, da hun møder den unge, italienske læge Giovanni Moretti. Forelskede og nygifte rejser de til Gios gamle familiehus i Italien, men Gio har hemmeligheder, og særlig én person nægter at give slip på ham ...

London, 2016. Jorden ulmer under Lucy Whittaker. En skandale, der vil gøre hende til Londons mest forhadte kvinde, er ved at eksplodere. Da hun får mulighed for at arbejde som studepige i et stort hus oppe i de italienske bjerge, pakker hun sit hårdt medtagede hjerte og sine knuste drømme og rejser afsted. Hendes arbejdsgiver viser sig at være en mystisk, ældre kvnide, der har trukket sig tilbage fra omverdenen. Der er noget ildevarslende og gådefuldt over huset, og det går langsomt op for Lucy, at det gemmer på en tragisk kærlighedshistorie og hemmeligheder, som rækker langt ind i nutiden.

Den her historie var slet ikke som jeg havde forventet. Jeg havde forventet en, måske til tider, lidt sukkersød historie om en pige der forsøger at slippe væk fra en dårlig beslutning og som får hjælp til det af den for længst glemt skuespiller, der selv har prøvet noget lignende. Det fik jeg tilnærmelsesvis også - men også meget meget mere end det.

Jeg fik en gysende og rørende fortælling om hvor langt man vil gå for kærlighed. Om troen på det bedste i folk - for blot at blive skuffet endnu en gang. Det er en historie om den store, altopslugende kærlighed, der krydser tid og sted. Det er også en historie om at tro på sig selv og finde modet i selv de sværeste perioder af ens liv.

Om historien er spændende? Helt sikkert. Der er et rigtig godt flow i historien, da vi både følger Vivien og Lucy i 2016 og Vivien i den spæde start af hende og Gios forhold og hvordan deres liv former sig efter de er flyttet til Italien. Hvad Vivien troede ville være en frisk start for dem, viser sig at indeholde søvnløse nætter, mystiske stemmer og afsløringen af en forfærdelig hemmelighed. Vivien må kæmpe med alt hvad hun kan - og det er ikke sikkert det er nok. Lucy flygter fra London efter en hemmelig kærlighedsaffære, der snart vil blive offentlig kendt. Undervejs lærer hun at man ikke kan flygte fra sine valg, og at hun bliver nødt til at tage bladet fra munden. Hun bliver også klogere på kærligheden og må nok indse at det hun følte ikke var det.

Rebecca James formår at skabe en virkelig spændende og fængslende historie, hvor vi hele tiden bliver fodret med små brødkrummer der skal føre os helt i hus. Der er en meget stor mængde hemmeligheder og spor som læseren skal følge, men det bliver ikke for indviklet eller kompliceret. Efter endt læsning indså jeg, at der var flere af disse spor som jeg ikke tidligere havde fanget. Det er godt når man kan opdage flere ting efter man er færdig med at læse.

Tak til Flamingo for anmeldereksemplar!

Fakta:
Forlag: Flamingo
Original titel: The silent fountain
Udgivet i: 2018 (på dansk)
Antal sider: 396
5 ud af 6 stjerner

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar