torsdag den 6. december 2018

Ryan Higgins; Da Boris blev julebjørn [Anmeldereksemplar]

Ryan Higgins; Da Boris blev julebjørn [Anmeldereksemplar fra Carlsen]

Bagsidetekst:
Boris er mange ting. Han er en bjørn. Han er gnaven. En udmærket kok. Og så er han mor til fire gæs. Men hvis der er noget, han ikke er, så er det julemand! Troede han!

Årh, den stakkels Boris. Han må godt nok gå grueligt meget igennem. I de første bøger om Boris er det klart at han bestemt ikke bryder sig om sine rolle som mor og alt hvad det indebærer, men samtidig vil han jo helst ikke undvære sine kære gæs. Selvom han er grumpy og for det meste meget sur, så banker der alligevel et hjerte af guld indeni - omend der nok er lidt langt deri.


Nu nærmer julen sig og Boris vil allerhelst bare gå i hi og sove vinteren væk, men gæs og mus har en helt anden plan for Boris. En uheldig misforståelse gør at Boris bliver set som julemand og det er dyrene omkring ikke sene til at udnytte. Snart skal han både tage imod ønsker og dele gaver ud - ingen af dele er noget Boris bryder sig særlig meget om.


Om der når at falde julesne og stemning over Boris' lille hjem, vil jeg lade være op til jer. Jeg kan dog roligt sige at det på ingen måde bliver en kedelig og stille jul, som Boris nok havde håbet på!


Hvis du endnu ikke har stiftet bekendskab med Boris, så kan det varmt anbefales. Selvom det er billebøger og derfor nok mest henvendt til børn, er de ligeså sjove for det voksne publikum. Der er humor mellem linjerne som børnene ikke vil fange, men som vil gå rent ind hos de voksne. Mange af Boris' kvaler kan man som forældre nikke genkendende til. Illustrationerne er også med til at gøre dem virkelig skønne. Der er virkelig ikke sparet på detaljer og mimikken i Boris' hoved (ansigt?) er ikke til at tage fejl af - man er ikke tvivl om hvordan han har det.

Jeg kan varmt anbefale de andre bøger i serien og hvis man vil have en julet historie uden at det bliver alt for tutte-nuttet, så er den her et must!

Tak til Carlsen for anmeldereksemplar!

Fakta:
Forlag: Carlsen
Original titel: Santa Bruce
Udgivet i: 2018 (på engelsk og dansk)
Antal sider: 44
6 ud af 6 stjerner

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar