mandag den 25. marts 2019

Kiran Millwood Hargrave; The Way Past Winter

Kiran Millwood Hargrave; The Way Past Winter

Bagsidetekst:
Mila and her sisters live with their brother Oskar in a small forest cabin in the snow. One night, a fur-clad stranger arrives seeking shelter for himself and his men. But by the next morning, they've gone - taking Oskar with them. Fearful for his safety, Mila and her sisters set out to bring Oskar back - even it means going north, corssing frozen wild-lands to find a way past an eternal winter.

Det er farligt at arbejde på et bibliotek! Især når man - som mig - ofte falder over lækre nye bøger, man kommer til at låne med hjem, til den voksende samling af ulæste bøger der er derhjemme. Det er jeg i hvert fald rigtig god til. "The Way Past Winter" faldt jeg også over på arbejde og lånte den med hjem - nu har jeg læst den og vil varmt anbefale andre unge og barnlige sjæle, med en forkærlighed for eventyr og myter, at læse den.

Man skal ikke dømme en bog på dens cover, men denne er meget smuk og man får følelsen af netop eventyr. Det kunne godt være et H. C. Andersen eller Grimm eventyr - for selvom bogen er flot udenpå, er historien indeni fyldt med grumme skabninger, der ikke vil dig godt. Selve stemningen i bogen er kold, opgivende og alligevel fyldt med den slags håb som børn har - de opgiver ikke, selvom vejen er lang og hård. De bliver ved med at kæmpe for hvad deres mavefornemmelse siger dem er rigtigt. Familie er vigtig og værd at kæmpe for.

Jeg elsker Milas kløgtighed og tro på at Oskar ikke er forsvundet af egen fri vilje. Hun giver ikke op og selvom hun må stole på en troldmænd - der knap er ældre end hende selv - kaster hun sig ud i den farefulde færd om at få Oskar hjem igen. Hun lærer også et og andet om mod undervejs og at bare fordi man er et barn, så kan man sagtens være modig.

Som i mange eventyr er der en morale og et budskab. Her i må det være at vi skal blive bedre til at passe på naturen. Vi skal ikke tage den for givet. I denne bog har naturen straffet menneskene med evig vinter, fordi menneskene ikke passede godt nok på den. Måske vi skulle lære at passe bedre på vores naturen så vi ikke bliver straffet.

Jeg nød meget at læse den - også selvom den var på engelsk. Det er en børnebog, så sproget er forholdsvis nemt at læse og forstå. Derfor vil jeg anbefale den til måde børn og unge der godt kan lide at læse på engelsk, som godt kan lide fantasy - uden at det bliver alt for meget, og som elsker en god og spændende historie!

Forlag:
Chicken House Ltd.
Udgivet i: 2018
Antal sider: 256
5 ud af 6 stjerner
(Læst på engelsk)

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar