fredag den 29. marts 2019

Victoria Stevens; Glem mig ikke [Anmeldereksemplar]

Victoria Stevens; Glem mig ikke [Anmeldereksemplar fra Palatium Books]

Bagsidetekst:
Det er ikke nyt for 17-årige Hazel Clarke at være ulykkelig, og det er blot den seneste udvikling af ulykkeligheder, at hun bliver sendt af sted for at bo sammen med en far, hun aldrig før har mødt. Selv om det østlige Australiens landskab er betagende, savner Hazel sit liv i England og den mor, hun har forladt.

Men da Hazel møder venlige, godhjertede Red og hans sky tvilling, Luca, begynder hun langsomt at stykke et nyt liv sammen, og hun opdager, at hun ikke er den eneste, der kæmper med sorg og tab. Som venskabet udvikler sig, og kærligheden finder vej ind i Hazels liv, lærer hun, at når man virkelig elsker nogen, vil de altid være i ens hjerte.

Denne bog var helt anderledes end jeg havde troet. Jeg havde troet at det var en feel-good-teenage-forelskelses-historie og ikke så meget andet. Jeg tog fejl! Det er en historie hvor personerne har haft døden til på livet og ved hvordan det er at miste. De forsøger at kæmpe sig tilbage til en hverdag, som er tålelig. Uden alt for mange tanker på hvordan det kunne have været.

Jeg havde måske ikke så høje forventninger til bogen (undskyld forlag!) - jo, den lød hyggelig, men jeg havde ikke troet at den ville røre mig så meget som den gjorde. Jeg nød virkelig at læse den - jeg hørte nok halvdelen som lydbog og læste det sidste selv.

Der er et rigtig godt flow i historien - jeg manglede dog lidt overblik over hvem der var fortæller. Der skiftes nemlig mellem Hazel, Red og Luca og nogle gange bliver det lidt forvirrende. Det hjalp dog da jeg begyndte at læse bogen selv, for det er ofte noget andet at se det på skrift end høre det. I hvert fald ødelagde det ikke min læseoplevelse. Det gav tværtimod et rigtig godt indblik i hvilke tanker og følelser alle tre personer går og kæmper med.

De har alle mistet - på den ene eller anden måde - og de skal alle lære at at live går videre. Det kan være svært at forstå, men det gør det. Selvom deres tab er store og følelse uoverskuelige, så går livet videre - man skal bare huske at give sig selv lov til at gå med. Denne lektie skal de alle lære - også selvom det gør ondt.

Hvis man tidligere har læst fx "Forkert nummer" og synes den var rigtig god, men at der godt må være lidt mere spænding og dybe temaer, så kan "Glem mig ikke" varmt anbefales. Hvis man bare vil have en god ungdomsbog, om at finde sig selv i en ny by, ny tilværelse og med en stor sorg hængende over hovedet, så kan den også varmt anbefales. Jeg fik helt lyst til at besøge Queensland igen!

Tak til Palatium Books for anmeldereksemplar!

Fakta:
Forlag: Palatium Books
Original titel: Don't Forget Me
Udgivet i: 2018 (på engelsk) og 2019 (på dansk)
Antal sider: 296
5 ud af 6 stjerner

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar