onsdag den 5. juni 2019

Bob Lloyd Jones; Jake Atlas - Smaragslangens grav

Bob Lloyd Jones; Jake Atlas - Smaragslangens grav

Bagsidetekst:
Indiana Jones møder Mission Impossible.

For kort tid siden var jeg skoleelev med dårlige karakterer og en endnu dårligere opførsel. Jeg havde verdens skrappeste forældre, en søster, som knap nok gad tale til mig, og en evne til at lave ballade, selv når jeg prøvede at lade være.

Nu er jeg medlem af en super højteknologisk gruppe af skattejægere på jagt efter en skjult grav, så jeg kan redde mine forældre fra at blive lavet til mumier af en ond kult.

Det har været lidt af en uge ...

Jeg har fået denne bog anbefalet af en kollega som er fuldstændig forelsket i den - og nu hvor jeg har læst den, kan jeg kunne melde mig til koret og lovprise den. Der bliver udgivet rigtig meget fantasy, gys og realistiske børnebøger - men hvad med dem der ikke gider læse det? De kan kaste sig over historien om Jake Atlas!

Selvom den har en snert af fantasy over sig, er det ikke det, der er det bærende element. Det er i stedet den samme stemning som i Indiana Jones-filmene man får: hæsblæsende aktion, mystiske artefakter der skal reddes og en familie der skal forsøge at redde hinanden.

Handlingen udspiller sig over ganske få dage, så der er virkelig smæk for skillingen når det kommer til en tempofyldt historie. Jeg læste bogen på et par timer og var fuldstændig grebet af den. Jeg slugte hvert et ord og siderne blev vendt meget hurtigt. Historien er enormt underholdende - lidt i stil med Rick Riordans skrivestil - og jeg sad flere gange og grinte for mig selv. Sproget er malende og selvom der er mange detaljer blev det aldrig for meget. Jeg kunne fint se de forskellige scenarier for mit indre øje og nærmest mærke solen brænde ned på mig.

Selvom jeg ikke er nogen Indiana Jones eller Jake Atlas, var der alligevel ting jeg godt kunne genkende og som jeg tror mange børn også ville kunne nikke genkendende til. Jake føler sig udenfor både i skolen og derhjemme. Han er det sorte får og selvom han prøver at være god, ender det sjældent med at gå sådan. Han har ikke det bedste forhold til sin søster, men heldigvis udvikler det sig i løbet af bogen og han lærer at stole bedre på sig selv og det han er god til og på sin søster - som iøvrigt også er total badass.

Jeg er glad for at jeg endelig har fået læst bogen og trist over at resten af serien ikke er blevet oversat, for nu må jeg læse videre på engelsk - for jeg vil læse mere! Jeg er Jake Atlas-fan og jeg er så klar til flere eventyr med ham og hans familie!

Fakta:
Forlag: Carlsen
Original titel: Jake Atlas and the Tomb of the Emerald Snake
Udgivet i: 2017 (på engelsk og dansk)
Antal sider: 300
6 ud af 6 stjerner

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar